185057 N3

Vanliga kläder till vanliga människor

I ena änden har vi kedjorna som satsar på lågpriskläder och i andra änden de prisgalna lyxvarumärkena. Däremellan hittar vi de ofta oberoende klädbutikerna som satsar på hög kvalitet till bra pris. Med en familjär stämning i butiken, god service och många återkommande kunder.

NOFA Kläder & Skor på Vaksalagatan i Uppsala drivs av ägaren och VD Tommy Guveus tillsammans med fru och dotter. Ett gediget familjeföretag som gått i arv från far till son.


– Vi har haft butiker i många år, i de flesta av Sveriges städer, säger Tommy. Det är erfarenhet och kunskap som vi har laddat in i vår butik här i Uppsala. Vi satsar på hög kvalitet utan att priset ska få dra iväg.


NOFA Kläder & Skor har ett utbud som sträcker sig från dam-och herrkläder, skor, väskor och smycken till underkläder och badkläder. I sortimentet finns starka etablerade märken från Danmark, Tyskland och Sverige: Danwear, Hillevi of Sweden, Soya Concept, Time to be a woman, DNY, Brandtex, Jacett. Lutha, Topeco, Jana, Mockasin, Charlotte, Arcopedico, Senator, Jomos, Charles, Gemini, Puccini, Seeberger – för att nämna några. Kläder, skor och accessoarer.


185057 N2


Tommy menar att de säljer vanliga kläder till vanliga människor och det är den sköna inställningen han har till att driva klädbutik. Alla är välkomna och alla ska kunna hitta något här. Den vanligaste kunden är en kvinna i 40-årsåldern som värnar om kvalitet och personlig stil, samt vill ha plagg som är bekväma, hållbara, enkla att matcha, men som också andas mode. Hon vill ha plagg som inte hela bekantskapskretsen har. Dam finns i upp till storlek 54 och herr upp till 5XL.


Till butiken kommer ofta långväga gäster. Kanske har de varit i Uppsala på besök, eller åkt igenom Uppsala under semestertider. Har de en gång hittat till NOFA, hittar de gärna tillbaka.


– Vi har kunskap om det vi säljer och vår service har en rådgivande funktion. Vi prackar inte på våra kunder plagg eller stressar dem igenom besluten. Vi lyssnar på våra kunder för att se vad de har för önskemål och hur vi på bästa sätt kan hjälpa dem. De kunder som önskar strosa runt i butiken själva, dem ger vi det utrymmet.


185057 N1


Vi närmar oss den kallare årstiden och Tommy beskriver den här tiden som att det ”blir full fart”.


– Vi är väldigt stora på jackor. Vi har ett brett utbud både vad gäller storlekar, modeller och funktion.


En av stamkunderna hör oss prata när vi kikar runt i butiken. Hon säger:


– Det här är stans bästa klädaffär, med den trevligaste och mest serviceinriktade personalen.


Tommy ler!

Läs mer...

2018-10-15 12:45

bild1

Gamification och vikten av digitalisering för företag

Artikel Gamification blev ett allmänt begrepp 2013, men viftades bort av vissa som något för att locka de yngre generationerna till handel och användning. Men det är mycket mer än så och de företag som hoppade...
192036 TGG2

Snabbt och naturligt – to go

Artikel Togogo är den tidsoptimistiska Göteborgarens favorithak. Snabbmat som är sund, hälsosam och supergod.

Faktaruta

Welcome Webb3

Welcome App

Digitaliserad integration

_Anette2

Stockholms affärsänglar

Investerar i unga, innovativa företag

naim 4

Superdeisgnern Naim Josefi

Skapar magi.

Arkiv