184073 NA1

Niana & Curando för optimal hälsoinsats

Ohälsan ökar och det drabbar inte bara individen utan också våra svenska företag och i förlängningen hela vårt svenska samhälle. Niana AB står på tå för att vara en aktör att räkna med inom svensk företagshälsa.

Genom sammanslagningen med koncernen Curando, ett nystartat företag inom företagshälsovård, har visionen stärkts för Niana AB, berättar vd Nils Jurquet de la Salle:


– Vi strävar efter att vara Sveriges modernaste företagshälsovård – med förebyggande hälsa i fokus!


Niana AB har erfarenhet av företagshälsovård sedan tidigt 90-tal. Nils Jurquet de la Salle utbildad kiropraktor skötte den delen av utbudet och hans dåvarande fru Anna Hansson arbetade som gruppträningsinstruktör. Uppdragen blev fler och fler. 1998 skrevs ett avtal med Ericsson och ”resten är historia”, som det heter. 


– Vi har idag ett stort nätverk av utbildade och licensierade träningsinstruktörer, hälsocoacher, hälsopedagoger och hälsoutvecklare, massörer, kiropraktorer, naprapater och coacher, säger Nils. Varje vecka genomför vi cirka 100 gruppträningspass och vi levererar över 15 000 behandlingar per år. 


184073 NA2


Friskvårdsaktiviteterna är avdragsgilla för arbetsgivaren under förutsättning att den vänder sig till samtliga anställda. 


En hälsocoach gör hälsoanalyser, sätter program och målsättning, gör uppföljningar, vägleder och inspirerar sina kunder till en hälsosammare livsstil. En hälsocoach som arbetar på individbasis har större chans att nå de personer i ett företag som oftast mest behöver det. De som behöver stöd att komma igång med en hälsosammare livsstil och de som ofta har en tendens att inte fullfölja hälsoarbetet. Till skillnad från ”generella” hälsoinsatser kan en individuell hälsocoaching anpassas utifrån respektive person och dess nuläge och på så vis säkra för ett bättre resultat. 


– Vi eftersträvar att skapa varaktiga förbättringar av livsstilsvanorna och den erfarenhet vi samlat på oss tyder på att en engagerad ledning ger ett bättre resultat av friskvårdssatsningen, menar Nils. Ett hållbart och långsiktigt fokus på satsningen backad av ledningen resulterar garanterat i ett starkare och konkurrenskraftigare företag. 


Sammanslagningen med Curando betyder att företaget nu kan stoltsera med ett komplett utbud av hälsotjänster. 


– Vi har tillgång till genomarbetade och funktionella digitala plattformar som ger chefer/ledare och HR koll på hur personalen mår, samt möjlighet att förebygga långtidssjukskrivningar. Curando samlar alla hälsoärenden på en och samma plats i hälsoportalen HealthPlace. Som medarbetare får du snabb vård och vägledning vid sjukdom, hjälp med sjuk- och friskanmälan och tillgång till verktyg som motiverar dig i din personliga hälsa


Niana startades för snart 25 år sedan med en önskan om att skapa svenska hälsosamma företag. Nils avslutar: 


– Med Curando och våra nya digitala verktyg går vi in i framtiden – med samma hälsosamma vision. 

Läs mer...

2018-09-10 15:30

193092 QC3

Göteborgskrögaren och kocken Mats Nordström

Artikel Många epitet kan tillskrivas Mats Nordström: krögare, kock, kreatör, konstnär och affärsman. Även om han i många av de större sammanhangen oftast benämns som ”Eventkocken”.
193013 E1

Länge leve potatischipset

Artikel Det svenska potatischipset föddes 1957. En boxningstokig entreprenör besökte en match i New York och blev golvad av ett amerikanskt potatischips. Det godaste han ätit.

Faktaruta

  • Niana AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Adress:
    Jan Stenbecks torg 17
    164 40 Kista
  • Telefon: 08-750 49 44
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv