191048 RESCURED4191048 RESCURED2

Frukträddarna

En tredjedel av all frukt och alla grönsaker som odlas kasseras. Trots att det mesta är fullt perfekt. Rescued är företaget som räddar frukten och grönsakerna samt omvandlar dem till härliga och hälsosamma juicer och smoothies.

       Björn Säwe, frukträddare och räddningsledare hos Rescued i Helsingborg brinner passionerat för att minska matsvinnet och har lagt sitt fokus på frukt och grönsaker. Tillsammans med elva medarbetare med samma genuina drivkraft räddar de det som räddas kan. 

       – Det är helt sjukt att förstå hur mycket duglig frukt och grönsaker som kastas. Ibland kan det bara vara så att den låda som frukten förvaras i är trasig. Då kastas hela lådan. 


191048 RESCURED1


       Frukträddarna hämtar upp frukt och grönsaker, kontrollerar, sorterar och tvättar. Det som behöver skäras bort skärs bort så minimalt det bara går och det spillet används till ny näringsrik jord så att nya grödor kan ta fart.  Det andra används till att göra fräscha, nypressade och hälsosamma juicer och smoothies. 

       Dessa juicer och smoothies produceras under varunamnet Rescued. Produkter som tillverkas helt utan tillsatser. 

       – Det enda vi tillsätter är kryddor som ingefära, kanel och kardemumma med mera. Vi pressar och pastöriserar samt fyller juicen på glasflaskor. 

       Svinnet kommer från dagligvaruhandeln, frukt- och grönsaksgrossister, fruktkorgsleverantörer och livsmedelsbutiker. 

       Rescued testar kontinuerligt nya sammansättningar och smaksättningar som de utvecklar internt. De jobbar även nära sina konsumenter som gärna får bidra med nya recept. 


191048 RESCURED3


       – Vi testar ofta nytänk och nya produkter. Vi gjorde en testproduktion av 60 glasflaskor alldeles nyligen som vi gemensamt betygsatte. Det är kul att vi alla är involverade i sortimentet. 

Produkterna hittar ut till konsument via alltifrån personalmatsalar till Grand Hotel i Stockholm. 

       – Det är en stor del av befolkningen idag som premierar hållbarhet och sitt eget välmående, som i sig båda är två tickande bomber i dagens samhälle. Vi tar hand om både matsvinnet och din hälsa – för en hälsosam och hållbar värld! 

Läs mer...

2019-02-13 10:00

193030 S6

Ät dig jorden runt

Artikel Många mat- och vingäster som gillar hemma-hos-känslan hos Sinti och Natai da Silva Aires har fått till följd att Sinti behövde större lokaler och har flyttat till Linné, och det är precis lika charmigt...
192018 NWB&G3

Ät som i New York i Norrköping

Artikel New York Grill & Bar är restaurangen som älskar New York och livsstilen på Amerikas östra kust, med ett kök och en personal med hjärtan som tokklappar för det amerikanska och sina gäster.
  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Arkiv