186020 IIOX3186020 IIOX4186020 IIOX2

Data för att optimera

Med nya moderna processer och system är möjligheten för hur data kan behandlas oändliga. Smarta lösningar för att effektivisera, förbättra och få bättre ekonomi i affären.

       IIOX AB – Industrial Internet of X AB – med VD Jan-Åke Lindqvist, har skapat kunskap av maskindata i 20 år och var bland de första att verka inom IoT, Internet of Things (sakernas internet) samt IIoT (sakernas internet, för industrin). Företaget bas finns i Sverige med cirka tjugo anställda i Malmö, Karlskrona och Stockholm.

       – Företaget har sin grund i datatransport. Det grundades 1998 i Karlskrona med syftet att främja maskin till maskinkommunikation utan någon människa inblandad, berättar Jan-Åke. 

      2005 togs nästa steg i utvecklingen och en plattform skapades för att hantera information istället för att bara transportera den. I det här läget fick vi med oss E.O.N, en mycket betydelsefull kund till oss. Även DeLaval, Riksbyggen och Liros Power Solution är företag som vi numera samarbetar med. 

       IIoT är en betydande trend som ger positiva konsekvenser för såväl industri som andra företag inom allt från tillverkning, jordbruk och gruvdrift till olje-, gas- och elproducenter. Rätt använd har den utsikten att påverka hela världens ekonomi. Många företag vet att de behöver hänga med på tåget men känner osäkerhet hur de ska hantera frågan. 

       – Idag erbjuder vi en lösning som gör det möjligt att snabbt digitalisera system oavsett fabrikat och ålder på systemen, vilket normalt skulle kunna ses som ett hinder. Vi erbjuder en molnbaserad plattform för företagstillämpningar inom primärt industri och energi. En plattform som samlar in, lagrar, bearbetar och presenterar maskindata till att bli direkt användbar information och kunskap. Du får en enorm digital kapacitet som effektiviserar och underlättar din affär, ger dig ökad kvalitetskontroll, samt hjälper dig att skapa nya innovativa affärsmodeller eller tjänster. Det som skiljer oss från andra aktörer är att vi har en riktigt schysst betalmodell. Du betalar en kostnad för licensen, en för molnet och en kostnad per uppkopplad enhet. Du vet hur mycket det kommer att kosta varje månad. Varken mer eller mindre, oavsett hur mycket information som hanteras. 


186020 IIOX1

       Som företag ges du också förutsättningar att arbeta proaktivt. När informationen presenteras görs det i realtid och med en redan bearbetad data, vilket ger dig möjligheter till korta svarstider och snabba åtgärdsprogram. 

       – Det vi åstadkommer går ut på att våra kunder ska kunna göra saker när det behövs och när det passar, istället för att åka runt och släcka bränder. Vi ger dem också möjligheten att se nya affärsmodeller, att sälja en fungerande funktion istället för en pryl. Du kan sälja ett hål istället för en borr, ler Jan-Åke. 

       Han förklarar vidare att IIOX lösning på ett enkelt sätt tar hand om den information som produceras lokalt och lyfter upp den informationen på ett globalt ställe. På toppen av denna data läggs affärsregler och analys, vilket gör att värdefull affärsinformation utvinns som kunden i sin tur kan visualisera och tydliggöra, eller föra in i andra system som exempelvis produktionssystem eller uppföljningssystem. Jan-Åke menar att de önskar bidra till att korta industrins beslutsväg till att implementera den här nya lösningsorienterade modellen.

       – Vi vill jobba nära våra kunder. Vi önskar en snabb process där vi presenterar en prototyp eller en pilot snabbast möjligt, som vi sedan installerar så att vi kan se resultat redan första veckan efter vårt besök. Vi kan göra skillnad ute hos våra kunder på bara ett par dagar. Vi är duktiga på att göra skillnad! 

Läs mer...

2018-12-05 13:30

194041 SS3

Håll ställningen på bygget – säkert och tryggt

Artikel Sydställningar har en tydlig vision – noll arbetsplatsolyckor med säkra byggnadsställningar.
194086 AS1

Accessprodukter på frammarsch

Artikel Med lång erfarenhet och stor teknisk kunskap har Areff gjort sig stark inom sin bransch. Här satsar de på mjuka värden och god service samtidigt som de hela tiden breder väg för nya produkter.

  Faktaruta

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  Arkiv