144154-tavernaBazaar

Klassisk medelhavsmat i modern tappning

Modern mat från östra Medelhavet. Så beskrivs bäst det som Taverna Bazaar i Gamla Stan i Stockholm har på menyn. Med en mix av rätter från Grekland, Libanon och Turkiet, lagade efter recept från ägarens familj, är restaurangen unik i sitt slag.

– Mycket av den mat vi serverar här är mina favoriträtter som min mamma lagade under min uppväxt. En del maträtter har vi utvecklat och skapat nya smaker av, andra är en mix av de olika ländernas varianter av rätterna, förklarar Alexander Youssef, som driver Taverna Bazaar i Gamla Stan.


Exempel är barndomsfavoriten minipizza med lammfärs, citron, persilja och hackad lök som nu även finns i en variant med fetaost, spenat och oliver. På samma sätt har Alexander skapat nya recept utifrån traditionella rätter som finns i både Grekland, Libanon och Turkiet.
– Exempelvis är köttfärsbiffar vanligt i alla länderna. På ett ställe lagas de med blandfärs, i ett annat med nötfärs. Här har vi tagit lite av varje och gjort vårt eget recept med egna kryddor, fortsätter Alexander.


Han är uppvuxen i en restaurangfamilj som varit i branschen i många år och serverar alltifrån italienskt och grekiskt till thai. När han själv skulle dra igång sin verksamhet hade han svårt att bestämma tema för restaurangen. Resultatet blev en modern medelhavsrestaurang med inredning som stämmer in på temat och mat som är både modern och klassiskt på samma gång. Dessutom ger han kunderna möjlighet att hyra den inspirerande miljön till privata tillställningar.
– Alla våra restauranger har olika koncept och jag ville göra något unikt. Den maten vi serverar och det konceptet vi har med att blanda mat från de olika medelhavsländerna går inte att hitta någon annanstans. Medelhavsmat är dessutom världens nyttigaste mat, det är bevisat att människorna som bor där lever längst i världen. Den här maten passar alla.

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies