153069_Nojon

Med smak av Indien

Kamrul Quddus har varit i restaurangbranschen sedan han startade Restaurang Razmoni på Kungsholmen i Stockholm 1996. Den indiska restaurangen har fått mycket fin kritik genom åren som gått och nu har turen kommit till Västerås där Nojon Moni lockar nya kunder.

Det faktum att Razmoni hunnit bli äldre än de flesta andra restauranger i Stockholm talar sitt tydliga språk. Ägaren och grundaren Kamrul Quddus behärskar indisk matlagning och konstaterar att den blivit allt populärare i Sverige under de senaste tio åren. 
– Vi har fått fler kunder som uppskattar våra utsökta och variationsrika rätter till förmånliga priser. 


Den nya restaurangen i Västerås heter Nojon Moni, vilket betyder ögonsten. Nytillskottet ägs av Kamrul och hans partner Mamun Patwary. Tanken är att köket, som öppnades den 12 december i fjol, ska vara en riktig ögonsten för alla sinnen.


Äntligen har staden fått en indisk restaurang som är värd namnet. Precis som på systerkrogen i Stockholm serveras även här kulinariska höjdpunkter med avstamp i det indiska köket, där alla delar av landet är representerade. 
– Olika landskap har olika specialiteter. En del använder mycket lök, andra grönsaker, kokos eller cashewnötter. Vissa har ingen sås utan bara grillat. 
Den indiska matkulturen är med andra ord enorm, men basen är densamma. 
– Vi använder oss ofta av lök, vitlök, kummin, koriander och gurkmeja. Fem ingredienser som är nästan omöjliga att undvika, skrattar Kamrul Quddus.


Maten på Nojon Moni lagas på fina råvaror och gästen kan alltid välja mellan tre olika styrkor.  
– Jag frågar alltid om gästen vill ha mild, mellan eller stark mat, och brukar säga att vi är en indisk restaurang, inte svensk. De som vill ha stark mat får därmed riktigt stark mat hos oss, men man måste inte alltid äta starkt. Smaken är alltid densamma, men vill man ha lite mer känsla är det mer kryddor som gäller, avslutar Kamrul Quddus.

2015-04-15
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies