185083 TP2185083 TP3185083 TP4

Tågarps bästa pizza

Världens bästa pizza har utsetts med hjälp av en jury på tusen personer, samt den brittiska matentreprenören Daniel Young. Vinnare blev en liten pizzeria som ligger i den lilla italienska bergsstaden Caiazzo, 5 mil norr om Neapel. Pizzan görs av lokala råvaror och består av romanoost, grisfett, fikonsylt och basilika. Men konkurrensen finns i Tågarp.

Bayar Elias och hans bror Shaqias skrattar. Tågarps Pizzeria är ett familjeföretag som drivs av de båda bröderna. Den finns på Riksvägen i Tågarp. En liten pizzeria om har gjort den lilla orten till ett populärt pizzaställe i kommunen. 


De skrattar när de säger att de gör världens bästa pizzor, för att sedan ändra sig till Skånes bästa pizzor. 


– Våra pizzor är krispiga och välgräddade. Vi strävar alltid efter att göra den perfekta pizzan åt varje gäst. 


Pizzakockarna använder sig i den utsträckning de kan av svenska råvaror. 53 olika pizzor finns på menyn. Alltifrån den enkla Margherita med tomat och ost till Marco Polo med tillägget av räkor, champinjoner, bacon och paprika, eller Musketör med tomat, ost, champinjoner, peperoni och köttfärs. Pizzorna finns i olika prisklasser. Från 60 kronor till 80 kronor. De går även att beställa som familjepizzor från 170 till 220 kronor styck. Pizzorna går även att få glutenfria. 


Pizzerian ligger i ett gammalt gästgiveri och här kan man sätta sig ned för att äta sin nygräddade pizza och ta ett glas vin, i lugn och ro. 


Restaurangen har fullständiga rättigheter med öl och vin. 


På à la carte-menyn finns sallader: räk-, tonfisk-, skink-, kyckling-, kebab- eller grekisk sallad. Alla till en kostnad av 75 kronor. 


Kebab eller den vegetariska varianten falafel serveras antingen på tallrik, som rulle eller som kebab med bröd. Salladen är krispig, tomaterna smakrika och dressingen perfekt anpassad till rätten. 


185083 TP1


– Kebabrullen är en klassiker. En storsäljare. Vi serverar också två olika storlekar på vår hamburgarmeny, säger Bayar. En 150-grammare och en 90-grammare. Kycklingpommesrulle och pommesrulle är en egen liten specialare, med isbergssallad, tomat, gurka, lök, peperoni och dressing, samt kyckling för den som önskar, eller bara pommes frites. 


Kötträttsmenyn erbjuder schnitzel, rödspätta, lövbiff eller kycklingspett. Mycket prisvärda kötträtter för 90 kronor. 


– Vi har många återkommande kunder, berättar Shaqias, och givetvis beror det på att vi gör bra pizzor, god mat och har en familjär stämning här. Alla känner sig välkomna och stannar gärna och småpratar lite med oss. 


Pizzerian är ansluten till bonussystemet Cashback World. Vilket betyder att du får återbäring på det du handlar från de butiker/restauranger som är anslutna. 


Tågarps Pizzeria är en naturlig knutpunkt i Tågarp och de vill fortsätta vara ett namn på pizzakartan att räkna med. 


 – Det är viktigt för oss med snabb och bra service. Oavsett om du är på språng och hämtar din pizza eller väljer att sitta ned vid ett att våra bord, vill vi att du inte ska behöva vänta. 

Även snabb service ska ge en god matupplevelse. 

Läs mer...

2018-10-03 14:30

192013 KGW2

Pensionat för fyrbenta

Artikel Pensionaten blomstrade som mest i Sverige under slutet av 1800-talet till mitten av 1900-talet. Det som kännetecknar ett pensionat är helpension, med logi, mat, städning och aktiviteter. En något mer familjär...
193011 C2

Skönhet från Värnamo sprider sig över hela världen

Artikel BB Glow är den nyaste och hetaste behandlingen i skönhetsbranschen. En skonsam och vänlig ansiktsbehandling för dig som vill ha hud som strålar.

  Faktaruta

  • Tågarp Pizzeria
  • Öppettider
   Mån: STÄNGT
   Tis-Tor: 16.00-21.00
   Fre-Lör: 15.00-21.00
   Sön: 13.00-21.00
  • Adress:
   Riksvägen 35, 268 75 Tågarp
  • Telefon: 0418-504 70
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Arkiv