135101oakleys2
135101oakleys1
135101oakleys3
135101oakleys2
135101oakleys1
135101oakleys3

Tillbaka till Moulin Rouge

Träder man in genom dörrarna till Oakleys i Göteborg hamnar man i en annan värld. En tidskapsel. Plymer, paljetter och prunkande inredning dominerar denna 20-tals inspirerade miljö. Här kombineras vällagad mat med dans och sång – och alla får sjunga med!

Det var filmerna Moulin Rouge och Burlesque som fick Rebecca Gunnarsson Eriksson att tänka ”det där måste jag göra!”. Förvisso låg hon på BB och födde sitt andra barn när den perfekta lokalen dök upp i Göteborg, men det var en chans hon inte fick missa. Rebecca lyckades helt enkelt kamma hem både en lokal och en nyfödd son på samma dag.
– Efter filmen Burlesque kände jag att detta måste jag göra i verkligheten. Det var dansen, sången och maten i överdåd som tilltalade mig. Jag ville skapa mitt eget Moulin Rouge, säger Rebecca Gunnarsson Eriksson

Namnet på hennes showrestaurang på Tredje Långgatan 16 i Göteborg är Oakleys. Här vilar konceptet på idén om de sju dödssynderna. Var och en bekräftas och levs ut med glimten i ögat. Frosseriets synd gestaltas exempelvis i överdådet av mat. Gästerna serveras två förrätter, varmrätt och en dessert inspirerad av 20-talet där absinthallon möter chokladpannacotta. All mat lagas med en fantastisk känsla och kärlek.
– Den som kommer hit möts av en miljö som påminner lite om sekelskiftets bordeller. Det är gott om tilltalande färger och material. Som gäst blir man en del av showen när artisterna rör sig ute bland våra middagsgäster. Dessutom intar servitörerna olika karaktärer och deltar i skådespelet. 

På Oakleys blandas alla musikstilar och som gäst får man gärna sjunga med om man vill. Artisterna har en imponerande meritlista med utbildning från diverse musikaliska institutioner. Annika Svensson och Lars Bodén, båda med en gedigen underhåll-ningsbakgrund, regisserar showen som tar besökaren till en helt annan värld.

Som gäst förhandsbokar man sitt besök. Oakleys har öppet onsdag till lördag och man ska vara på plats klockan 19.00 då den tre timmar långa showen börjar. Under jul kan gästen välja på två tider varje dag mellan måndag och lördag. Antingen en eftermiddagstid från 15–18 eller en kvällstid från 19–sent. Showmenyn byts då ut mot ett härligt traditionellt Julbord lagat på gammeldags vis. De flesta som kommer till Oakleys är större sällskap som företagsgrupper. Men även svensexor och möhippor och privatpersoner söker sig hit. 
– Vi vänder oss både till företag och enstaka privatpersoner, alla är välkomna att ta del av denna upplevelse. Vanligast är däremot att man kommer hit som grupp. Det här är ett perfekt alternativ för företag som ska ha en aktivitet, och är man fler än 50 personer går det bra att abonnera hela stället. Då kan vi leverera en skräddarsydd upplevelse utifrån allt vad Oakleys står för, säger Rebecca. 

Snart stundar julborden. Det är något som den här showrestaurangen tar fasta på. Julfriandet är på största allvar och gästerna garanteras en show som får julstämningen att infinna sig. Även ett nyårsbesök kan vara ett spännande vinteralternativ. 
– Även till julbordet lagar vi all mat själva. Här firar vi julen på gammaldags vis med en välpyntad miljö och mysig stämning. Det blir en minnesvärd upplevelse som är något helt annat än ett traditionellt julbord.  

2013-11-04
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies