192041 ALAW1

Unik kompetens inom arbetsrätt

För att enkelt och snabbt få tillgång till expertkunskap har det blivit allt vanligare att stora som små bolag anlitar nischade advokatbyråer som specialiserat sig på ett enskilt rättsområde. Hos Advokatfirman Attoff Law AB finns unik expertis inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Här vårdar man långsiktiga relationer och klienterna är allt från mindre bolag till multinationella bolag, kommuner eller statliga bolag.

      Advokatfirman Attoff Law AB är en unik byrå som sedan 15 år tillbaka specialiserat sig på det arbetsrättsliga området. På byrån arbetar medarbetare som tillsammans erbjuder kunskap och mångårig erfarenhet inom arbetsrätt, arbetsmiljörätt samt allehanda frågor som rör en personalavdelning. 

      Grundaren av Attoff Law är Pia Attoff, advokat sedan 2003 och med gedigen erfarenhet av att företräda både internationella och inhemska bolag i alla typer av arbetsrättsliga frågor.

       – Förenklat kan man beskriva byråns roll som att vara ett bolags eller HR-avdelnings förlängda arm i alla frågor som rör arbetsrätt och arbetsmiljö, förklarar Pia.

       Ytterligare unikt för Attoff Law är deras kompetens inom arbetsmiljöbrott. Något som få andra arbetsrättsbyråer kan erbjuda. Att fungera som ombud i arbetsmiljöbrott kan vara aktuellt vid arbetsmiljöskador. 

       Uppdrag kan innebära allt från att vara stöd för HR eller bolagets ledning vid interna utredningar där anställda misstänkts begått brott, vid rehabilitering, planerade omorganisationer, uppsägningar eller förvärv.  Byrån biträder även vid fackliga förhandlingar eller som ombud i domstol, men håller även interna och externa utbildningar. 

        – Den röda tråden är att vi prioriterar långsiktiga och nära relationer med våra klienter och att vi med ett sådant fokus lär känna bolagen på djupet och kan ge snabb löpande rådgivning anpassad efter varje klientens behov, berättar Pia. 

        Arbetsrätten omfattas av ett komplicerat regelverk och för företag som bryter mot dessa blir konsekvenserna ofta dyrköpta eftersom arbetsrättsliga processer i regel blir långdragna och dyra. Av den anledningen rekommenderar Pia att man redan tidigt i förändringsprocesser anlitar juridisk specialistkompetens. Särskilt viktigt är detta vid förvärv av större verksamheter, stora omorganisationer samt komplicerade arbetsmiljöproblem. 

        – Att anlita advokat kan verka dyrt vid första anblicken men det är ett sätt att minimera den ekonomiska risken i verksamheten samt att verka för en gott varumärke som arbetsgivare, förklarar Pia.

I vissa fall är det dock tillräckligt med enklare svar på enskilda frågor och i många fall kan ett rådgivande samtal vara fullt tillräckligt. 

        Pia är även flitigt anlitad som föreläsare samt ingår i branschtidningen Lag & Avtals expertpanel. 

Läs mer...

2019-04-01 09:45

193070 AI1

”Som klient hos oss blir man sedd, hörd och förstådd”

Artikel En typisk klient till Advokatfirman Ingvarsdotter kan vara en kvinna som befinner sig på skyddat boende, en mamma som har tvingats lämna en svår relation och sitt hem med sina barn under armen och som...
194015 EN5

Extremt vackra naglar

Artikel Boosta ditt självförtroende med nya snygga naglar. Naturligt glänsande, skyddande och färgglatt shellack eller glimrande stenar och handmålade blommor.

Faktaruta

  • Advokatfirman Attoff Law
  • Email
  • Hemsida
  • Adress:
    Riddargatan 7a
    114 35 Stockholm
  • Telefon: 08–651 60 70
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

 _Bild 15

Persisk Mat

Följ med på vägen till det persiska köket

Arkiv