171075 BS0

Trygghet och trivsel i trafiken

Att Busspecialisten är ett förhållandevis litet transportbolag hindrar det inte från att ta sig an stora uppdrag. Förtroendet för företaget är stort och med åren har man gång på gång visat att störst inte alltid är starkast.

När Anders Tegvall, ägare av Tingsrydsbaserade Busspecialisten, förvärvade företaget 2010 körde man bara i Tingsryd, men sedan bolaget upprättat ett avtal med Länstrafiken Kronoberg har Busspecialisten även trafik i Växjö. 


I dag driver Anders ett växande företag med två lokalkontor och en ständigt uppdaterad fordonsflotta. I den ingår för närvarande 24 mindre bussar samt fyra linjebussar. Alla med alkolås, trepunktsbälten och klimatanläggning.  


– Här i Tingsryd kör vi linjetrafik, skolskjuts, sjuktransporter och färdtjänst åt kommunen, och vi är mycket stolta över att vi fick förnyat förtroende efter den första avtalsperioden, berättar Anders. 


Orsakerna till företagets framgångar är flera. Anders vill först och främst framhålla sin fantastiska personal. 


– Chaufförerna bryr sig om kunderna och har ett genuint och varmt intresse för att hjälpa människor, säger han. 


171075 BS


Trots att antalet fordon för en lekman verkar stort är Busspecialisten ett för branschen relativt litet företag. Något Anders ser flera fördelar med. 


– Vi har råd att vara flexibla och om kunderna behöver mer tid kan vi vänta. Vi löser det mesta. Dessutom har vi mycket hög tillgänglighet och när någon ringer till oss är det jag eller någon av chaufförerna som svarar, säger han.


En uttalad vision är att utöka beställningstrafiken, helst riktad mot föreningar, organisationer eller andra grupper. Anders, som har levt hela sitt liv i Växjö, har genom åren varit engagerad i en mängd lokala föreningar och just föreningsliv och ideellt engagemang är därför något han brinner för.  


– Människor mår bra av att engagera sig och delta i gemenskap, och vår beställningstrafik har blivit mycket väl mottagen, säger han. 


Busspecialistens miljöpolicy är välformulerad och genomtänkt. Att vara med och ta ansvar för de miljömässiga påfrestningar som transportbranschen står förr är en självklarhet. Till exempel håller man fordonsflottan så uppdaterad som möjligt och kör bara med högt miljöklassade bussar. 


Även säkerhetspolicyn är uppdaterad och helt förankrad hos alla i företaget. 


– Passagerarnas säkerhet är vår högsta prioritering och vi gör allt för att de ska känna sig trygga när de åker med oss, säger Anders. 

Läs mer...

2017-01-24 14:15

195009 AM2

Där hav möter land

Artikel Amfimarin är företaget som jobbar vattenvägen. De bogserar och löser sjötransporten där bil inte är ett möjligt alternativ. Både ute i Skärgården och i Mälaren finns det dessutom många entreprenadjobb...
195061 AL1

IT-företag med mjuka värden

Artikel I nya lokaler har IT-företaget Atea utformat ett stort och modernt recycling-, logistik- och konfigurationscenter i Växjö. Företaget som är en ledande distributör och tjänsteleverantör i Norden inom IT-infrastruktur...
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

Arkiv