182035 SS1

Asien till Sverige

Tumenzaya Rydlund som är intresserad av hälsa, träning och mat kom till Sverige för tio år sedan. Hon såg att sushi här ofta serveras med stora risklumpar. Detta ville Tumenzaya ändra på och idag driver hon Saya Sushi i Stockholm, bland många känd som en av Östermalms bästa sushirestauranger. Här erbjuds både catering, hemleverans och uteservering.

Det som Saya Sushi främst blivit kända för är deras sushi, den lockar kunder från långt utanför närområdet. Tumenzaya menar att det beror på att hon är mer sparsam med det billigare riset och istället låter toppingen, som lax och avokado, ta plats. Hos Saya Sushi känns det hälsosamt och fräscht att äta.


– Sushi är ju väldigt gott och en härlig blandning av olika fiskar men även kött och grönt. Vi har ofta familjer som kommer hit och även barnen hittar något passande på menyn. 


En annan sak som lockar många kunder är restaurangens satsning på handgjorda dumplings med mycket smak. De flesta restauranger tar sig inte den tiden, men Tumenzaya menar att alldeles för mycket går förlorat om man inte gör dem på rätt sätt.


182035 SS2


– Ibland kan kön vara lång, just för att de blivit så kända. Det är jätteroligt såklart och jag har skapat god kontakt med många stamkunder.


Catering av sushi är något som Tumenzaya har märkt växt sista tiden.


 – Det är lätt att hantera vid fest och passar perfekt till både till sommarfesten med kollegorna, bröllop, födelsedag och studentfest. 


Till efterrätt kan man avnjuta en japansk glass som inte riktigt är som den vi är vana vid. Den är lika kall som svensk glass, men där stannar också likheten. Den japanska varianten har mer smak men är inte lika söt.


– När man tar en tugga av mangoglassen är det som att ta en tugga av en riktig frusen mango. Välkommen att avnjuta den på uteserveringen i sommar, avslutar Tumenzaya. 

2018-04-05
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies