183082 SJ1183082 SJ4

Bli ditt skönaste jag

På salong Sköna Jag i Jönköping kliver du in, för att kliva ut – som ditt skönaste jag. Här kan du få skönhetsbehandlingar från topp till tå.

Kundklientelet sträcker sig från tidiga tonåren till 90 år. De yngre kunderna kan behöva hjälp med problemhy eller vill lära sig hur man applicerar make-up. Salongen kan stoltsera med att det finns något för alla, och för alla åldrar. 


– Min mamma arbetade som frisör, så jag har med mig ett intresse för skönhet sedan barnsben, berättar Jessica Josefsson som äger salongen och arbetar som skönhetsstylist. Jag studerade vidare till Stylist på gymnasiet. 


Jag fick en praktikplats här på Sköna Jag hos den tidigare ägaren, som ledde till att jag började arbeta extra efter studietiden och idag äger jag den här salongen. 


Salongens vision är att vara en personlig salong där kunden känner sig både välkommen och ihågkommen. Jessica förklarar hur utbudet av behandlingar styrs av efterfrågan från marknaden och kunderna. Vilket gör att hon arbetar lyhört och tar in nyheter efter behov samt också anställer, eller tar in konsulter, efter behov. 


– I dag är vi sex personer som arbetar här på salongen, säger Jessica. En blandning av anställda och egna företagare med olika utbildningar och kompetenser. 


183082 SJ2


Sköna Jag erbjuder nagelförlängning, manikyr och gellack samt pedikyr. På behandlingslistan finns också medicinsk hudvård med auktoriserad hudterapeut och olika varianter av ansiktsbehandlingar, samt kosmetisk tatuering och öronhåltagning. 


– Vi anlitas i väldigt stor utsträckning inför bröllop. Vårt Brudpaket med hår och make-up är populärt under sommarhalvåret och vi har cirka två till tre uppdrag per helg, berättar Jessica. Jag jobbar själv väldigt mycket med att styla brudar. Det sker både här på salongen likväl som att jag åker ut till kunden. Det är fantastiskt att få vara med om att uppfylla brudens drömmar inför sitt bröllop. Jag är inte nöjd förrän bruden är jättenöjd, ler hon. 


Jessica anordnar make-up-kurser. På dessa kurser lär du dig att lägga make-up för både vardag och fest. Varje deltagare erhåller sminkprodukter till ett värde av 350 kronor. Hennes kollegor gör bland annat ögonfransförlängningar, permanent fransböjning, och hon själv gör sleek brows samt styling av ögonbryn. På Sköna Jag arbetar också en erfaren frisör inom både klippning och färgning/slingor. En massör finns på plats och på salongen kan du även göra vaxning och spraytanning. 


183082 SJ3


På salongen används och säljs enbart välrenommerade och högkvalitativa produkter;

Wella och L´anza för hår, OPI nagellack, bareMinerals make-up-produkter, M Piacaut Skincare, Dermaquest och Naked Tan är några av de märken salongen använder sig av. 


– Det är viktigt för oss att ligga i framkant i branschen. Vi vill ha ett dynamiskt utbud av behandlingar och när det kommer nyheter vill vi kunna erbjuda det. Vi har en bra känsla för trender och hänger med i utvecklingen. Nya tekniker och nya produkter presenteras oavbrutet inom skönhetsmarknaden. Vi lär oss om nya trender av både kunder, media/internet samt våra kollegor och leverantörer. Ofta är vi snabba med att erbjuda det som efterfrågas. 


Salongen ligger på Hoppets Torg i Jönköping och upptagningsområdet är Jönköping och närliggande orter. 


– Våra kunder kommer oftast via rekommendationer från andra nöjda kunder, ifrån Jönköping med omnejd, men vi har också stamkunder som kommer hela vägen från Göteborg och Gotland, säger Jessica. Hon skiner upp och fortsätter: En stamkund bor faktiskt i England.

Läs mer...

2018-05-15 10:30

183101 NMKF2

Företagsmäklare för en tryggare affär

Artikel ”NMK Företagsmäklare har funnits sedan 1989. Ett av de äldsta företagen i vår nisch. Vi arbetar med överlåtelse av små och stora företag” säger Kristoffer Nordin.
183098 ARM3

”Strategi är sällan strategiskt”

Artikel ”Startpunkten för att kliva ur en stor organisation och starta eget var en längtan efter att få tänka igenom de råd jag gav”. Pontus Wadström på A Real Movement berättar om varför han gick från anställning...

  Faktaruta

  ____Sandra4_SV

  Sandra vann kampen mot cancern

  Nu vill hon stötta andra

   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv