172033 HP172033 HP0172033 HP2

Med kärlek till blommor

Cilla Lind har inrett sin blomsterbutik Handplockat i Halmstad med kreativitet och fingertoppskänsla. Här samsas gröna växter och snittblommor med gamla vagnshjul, parasoller och vackra krukor. Jordnära toner och föremål med patina skapar en harmonisk atmosfär där både växter och människor trivs.

Att Cilla Lind älskar sitt arbete råder det inget tvivel om. Det strålar om henne när hon pratar om sin butik och om blommor.


– Levande växter skänker glädje och får människor att må bra, ler Cilla.


I butiken Handplockat blommor & små ting på Kungsgatan i Halmstad finns utöver krukväxter, snittblommor och olika sorters personliga arrangemang även en del inredningsdetaljer. Ljuslyktor, vaser, krukor och ljusstakar står vackert arrangerade på hyllorna. Atmosfären är jordnära och präglad av värme och enkelhet.   


De små tingen tillåts dock inte ta för stor plats. Här spelar trots allt växterna huvudrollen.


– Handplockat ska vara och kännas som en blomsterbutik, säger Cilla med eftertryck.


Bland det växande antalet kunder hittas inte bara privatpersoner. Fler och fler företag väljer att anlita Cilla med personal för vattning och skötsel av kontorets växter. En tjänst som Cilla gärna önskar fler att utnyttja.


– Vi gör också en hel del buketter och arrangemang till avtackningar, bemärkelsedagar och andra firanden ute på arbetsplatserna, berättar Cilla.


172033 HP1


Kunderna kan välja om de vill ha blommorna levererade eller om de vill hämta i butik. Cilla sätter en ära i att erbjuda valfrihet och flexibilitet och verkar enligt principen att det allra mesta går att lösa. En nödvändighet då hon ofta hjälper människor i livets allra största och viktigaste stunder. Blommor behövs och lyser upp både bröllop och begravning.


– Vi samarbetar med flera av Halmstads begravningsbyråer och i genomsnitt blir det nog åtminstone två begravningar i veckan, berättar Cilla. 


Vår och sommar är högsäsong för bröllop och för floristens del innebär detta bindning av brudbuketter, corsager och dekorationer för kyrka och festlokal.


– Hur mycket stöd bruden önskar varierar. En del vet precis vad de vill ha medan andra är i behov av att vi agerar bollplank, säger Cilla.


Alla möts av den värme och omsorg som präglar hennes förhållande till sina kunder. Även växterna behandlas naturligtvis med respekt och omsorg.


– Blommor som mår bra är viktigt för mig. Växterna från min butik ska hålla länge!

Läs mer...

2017-03-09 13:15

181049 AC5

Ungdomar och personal med lösning i fokus

Artikel Alba Camp i Partille är som ett HVB-hem, med skillnaden att ungdomarna har varsin lägenhet. Här arbetar personalen och ungdomarna med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Grundvärderingen är att hjälpa...
175083 RWS1

Två ämnesperioder i taget

Artikel Raoul Wallenbergsskolan i Uppsala har tänkt om när det kommer till lektionsstrukturen. Här har man valt en metod som höjt elevernas meritvärden – att läsa två huvudämnen i taget.

  Faktaruta

  • Handplockat Blommor & Små Ting
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Kungsgatan 20
   302 46 Halmstad
  • Telefon: 035 12 26 00
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  Arkiv