146008---A-Votre-Sante
146008---A-Votre-Sante2
146008---A-Votre-Sante3
146008---A-Votre-Sante4
146008---A-Votre-Sante
146008---A-Votre-Sante2
146008---A-Votre-Sante3
146008---A-Votre-Sante4

Den kulinariska allkonstnären

Maten är hennes passion! Annica Karlsson är matstylisten vars idéer aldrig tycks sina. Hennes företag A Votre Santé gör allt från reklamjobb till kokböcker och företagsevent. Så länge maten står i centrum är allting möjligt.

Det råder ingen tvekan om att Annica Karlsson har testat det mesta som har med mat att göra. Hon är flitigt anlitad både som matstylist och kock, bland mycket annat. I år firar hennes företag A Votre Santé stolta 15 år i branschen.
   – Det har gått så snabbt! När jag bestämde mig för att starta eget hade jag jobbat många år i restaurangbranschen. Jag hade kommit till en punkt där jag ville utvecklas och såg potentialen i att starta eget, säger hon.


Hennes första nisch var exklusiva gourmetmiddagar där hon som kock åkte ut och lagade mat hemma hos.
   En annan uppskattad aktivitet som har följt A Votre Santé i många år är aktivmatlagning. Tillsammans lagar vi en 3 rätter meny, minglar och provar dryck tillsammans med en vinkännare.
   – Aktivmatlagning i matstudion brukar bli en succé. Det blir en så positiv och avslappnad stämning när man som team kan förenas i matlagningskonsten.


Ett annat spännande jobb som företaget ligger bakom är Sven Melanders nya kokbok med den charmiga titeln Gå upp i vikt kvickt. Här har Annica bearbetat recept och övrigt innehåll. Som matstylist har hon inte bara bidragit till bilderna i Sven Melanders kokbok, utan även medverkat i en rad reklamuppdrag.
   – Det är lätt att snöa in sig på vissa områden. Jag är exempelvis Tabascokock åt Arvid Nordquist och hittar hela tiden på nya recept med Tabasco. Det är superkul!


Samtidigt understryker Annica Karlsson att matlagning aldrig ska vara komplicerat. Med några enstaka väl utvalda råvaror kommer man långt.
   – Folk frågar ofta mig om jag har något bra recept till deras middagsbjudning. Då brukar jag pusha för det enkla. Torsk med färsk riven pepparrot, brynt smör och potatis går exempelvis alltid hem!


Fotograf: Pepe Nilsson

2014-10-31
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies