185079 DS1185079 DS3

Satsning på de yngsta ger långsiktiga resultat

I Danmarks skola utanför Uppsala arbetar ledning, personal och vårdnadshavare tillsammans för att hjälpa barnen att bygga en stabil grund för ett livslångt lärande. I lugn och trygg miljö lär man barnen att ta ansvar för den gemensamma trivseln.

På Danmarks skola går 160 barn från förskoleklass fram till årskurs fem. Skolan är sedan länge en väl fungerande verksamhet där skolledning, lärare och föräldrar samarbetar för att barnen ska utvecklas och må bra. För rektor Sten Vesterman  är det viktigt att hitta en balans mellan att bevara och förnya. En väl inarbetad värdegrund och hög vuxentäthet i klassrummen är två av de viktigaste framgångsfaktorerna.


- Man får inte luta sig tillbaka och lita på att allting ska fungera som vanligt men man får heller inte förändra för förändrandets skull, förklarar han.  


185079 DS2


Specialpedagogiken är ett område Sten beskriver som väsentligt. Specialpedagogens uppgift är att ge stöd åt både elever och personal. 


- Vi måste ta hand om alla barn tillsammans och som personal på skolan ska man inte behöva vara ensam i att klara av svåra situationer och det är avgörande att vi arbetar på ett sätt som inkluderar alla elever, säger Sten och betonar hur viktigt det är att alla barn får möjlighet att utvecklas så långt de kan.


Att varje barn får möta utmaningar och lyckas med sina mål lägger grunden för deras möjlighet att skapa sin egen framtid. Danmarks skola präglas av närhet och kontinuitet vilket är en förutsättning för det goda lärandet. 


- Det lilla sammanhanget är vår bas och det är därifrån som vi söker större utmaningar tillsammans, säger Sten.

Läs mer...

2018-10-16 13:00

194015 EN5

Extremt vackra naglar

Artikel Boosta ditt självförtroende med nya snygga naglar. Naturligt glänsande, skyddande och färgglatt shellack eller glimrande stenar och handmålade blommor.
193033 SS1

”Vad vill du göra idag?”

Artikel Varbergs populäraste skönhetssalong tar ett helhetsgrepp från topp till tå med eftertraktade behandlingar och utbildningar.

  Faktaruta

  • Danmarks skola
  • Epost
  • Hemsida
  • Adress:
   Danmarks skolväg 4
   755 98 Uppsala
  • Telefon: 018-727 53 30
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  Arkiv