194039 CTA1

”Vi tar bolag till nästa nivå”

CloudTrail Advisory skruvar upp bolagens tech till en nivå där tech och business effektivt möts och bidrar till bättre affärer.

Andreas Lodhammar, affärskonsult och Business Advisor på CloudTrail Advisory AB är Uppsalakillen som i tredje klass på lågstadiet fick axla rollen att lära skolans lärare hur man använde datorn. Under mellanstadieåren byggde han hemsidor och intresset för tech och IT var bombastiskt stort. Han studerade ekonomi på Uppsala universitet, med ett givande utbytesår i Singapore. Andreas Lodhammars fokus låg under en period på management och marketing. Han hade uppdrag som managementkonsult hos ett flertal tunga bolag inom till exempel finans- och gruvsektorerna samt möbelindustrin och arbetade med strategiska frågor med inriktning mot tech. 


       – De senaste fyra-fem åren har CloudTrail Advisory inriktat sig på förvärv. Vi tas in som rådgivare vid stora förvärv, framför allt till plattformsbolag. Företag i storlek alltifrån 60 miljoner till 10 miljarder. 


Andreas Lodhammar och CloudTrail Advisory har en modernare syn på konsultbranschen än vad vi i många fall kan se inom den marknaden idag och arbetar utifrån devisen att snabbast möjligt göra sig själva överflödig. 


       – För oss är det viktigare att leverera ett värde, än att sälja in CloudTrail som ett konsultbolag. Konsultbolag har ju generellt en gammal kultur vad gäller såväl leverans som kostnadsbild. 


Vid uppdragsförfrågan ställer sig Lodhammar direkt frågan ”Är detta något vi kan leverera?”. För att sedan bestämma om det är ett enmansuppdrag eller om det är ett team som behövs.


        – Under uppdragets gång håller vi kunden involverad. Det är viktigt att det finns en förståelse för alla stegen i processen. Vi vill att kunden ska ha ägarskap över det vi levererar och ju snabbare  vi blir överflödiga, desto bättre har vi lyckats. 


Något som gör att CloudTrail ställer krav även på sin uppdragsgivare. 


        – Ett vanligt scenario är att vi kliver in i en organisation i en till tre veckor. Vi sätter det strategiska och var de ska vara techmässigt samt hur de kommer dit.  Vi får dem att förstå vilken personal och vilka kompetenser som behövs, vilka processer och vilken organisation som krävs och hur det påverkas av bolagets business-strategi. 


Andreas Lodhammars och företagets styrkor är att de förstår utvecklingsspråk och ramverk samt arkitektur - samtidigt som de kan ekonomi, strategi, affärsutveckling och expansion. 


        – Vi vet hur dessa påverkar varandra och kan prata med båda parter på bådas respektive språk och överbygga eventuella missförstånd som kan uppstå mellan tech och business. Vi har också förståelse för båda parters utmaningar, förklarar Lodhammar – på vars idrottsliga meritlista vi har funnit titeln Ironman. En fin merit att lägga in på idrotts-cv:t som innebär att man klarat av att simma 3,8 km, cykla 180 km samt springa en maratonsträcka på det, 42 195 meter. I ett svep. 


CloudTrails hemmamarknad är Norden: Sverige, Norge, Danmark och Finland, men då de större bolagen ofta är internationella blir det även uppdrag i andra delar av världen. 

Läs mer...

2019-10-07 09:15

Hemsida
195032 DBL3

Den personliga verkstaden

Artikel På DB Lastbilsservice hjälper de åkerieföretag att utföra service och reparationer på deras lastbilar. Här står kundservice och tillgänglighet högst på listan. – De kan alltid ringa oss när de får problem,...
195006 YOU1

Skönhet på nätet

Artikel You.se och Glamma.se är nätbutikerna som satsar på skönhetsprodukter med snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser och deras mål är att bli en av de största på marknaden. – Vi vill fortsätta att...

Faktaruta

  • CloudTrail Advisory AB
  • Mail
  • Adress:
    Sigtunagatan 19
    113 22 Stockholm
  • Telefon: 073-3211665
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Arkiv