161021 RN0

Indiskt på riktigt

Restaurang Namaste var ett välkomnat inslag i Gävles restaurangliv när de slog upp portarna 2014. Redan första dagen var trycket på restaurangen stort. ”Alla råvaror tog slut och vi fick förbereda mycket kvällen innan inför nästa dag. Nästa dag fortsatte det likadant och det går fortfarande bra”, berättar Mohammad Altaf Hossain, en av tre delägare.

Det var inte en dag för sent som Gävle fick en egen indisk restaurang. Varje dag väljer hundratals gäster att njuta av Namastes variationsrika lunchmeny med ungefär åtta olika rätter och mysiga och välsmakande middagar. Det faktum att restaurangen har fullständiga rättigheter ger möjlighet att fullända måltiden med något gott att dricka. Här erbjuds även take away och hemleverans.

Den vördnadsfulla indiska hälsningsfrasen ”namaste” passar perfekt som namn på Restaurangen har parollen ”indiskt på europeiskt sätt” och känslan som uppstår när mat lagas med kärlek och fina råvaror är smått spirituell – en känsla som går att uppleva sju dagar i veckan. Mohammad Altaf Hossain, som driver restaurangen tillsammans med Emilia Hossain och Dulal Chandra Roy, påpekar dock att indiskt inte bör vara synonymt med stark mat eftersom finns något för alla smaker.

Att ha kockar som vet hur man ska laga maten är givetvis ett måste om man vill lyckas. Namastes kock har flera års erfarenhet av yrket och nischen, samt kan sin sak så pass väl att Mohammad Altaf Hossain kallar honom för en av Sveriges bästa kockar.

– Vi vill ge våra gäster riktigt bra mat som är värd varenda krona, säger Mohammad Altaf Hossain och stoltserar med att spelarna i Brynäs hockey samt Gävlekändisen Thomas Di Leva väljer att komma hit.

Allra högst smäller ändå det faktum att många indier väljer att äta här.

– De säger att maten smakar som i Indien, säger Mohammad Altaf Hossain.

2016-02-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies