171129 PH0171129 PH

Trendkänslig salong där alla är välkomna

Frisörsalongen På Håret firar 25 framgångsrika år i Karlstad. Med sju skickliga frisörer är detta en populär plats för att få en fantastisk frisyr. Men frisörsalongen kanske aldrig hade startats, om inte ödet hade taget en annorlunda väg för grundaren och ägaren Jesica Wester.

Jesica Wester utbildade sig till frisör som ung och bestämde sig tidigt för att aldrig starta eget. På nära håll hade hon sett vad egenföretagandet innebär i form av hårt arbete och uteblivna intäkter.


Men en svår allergi fick henne att tänka om. Den gjorde att hon krävde specialutrustning för att kunna arbeta – något som de etablerade arbetsgivarna inte kunde erbjuda. Därför trotsade hon till slut sina farhågor. Drygt 25 år senare med egna På Håret är det knappast något hon ångrar i dag.


Det hårda arbetet hon lagt ner har burit frukt. Salongens sju utbildade frisörer erbjuder alla både moderna hårbehandlingar och en trygghet för kunden som intyg på goda kunskaper medför.


– Som det ser ut i dag kan vem som helst starta en frisörsalong, oavsett vilka kunskaper man har. Startar man en flashig salong med snygg inredning förväntar sig kunderna att de kommer att få bra behandlingar, men det finns inga garantier på det, säger Jesica och tillägger:


– Det händer faktiskt att kunder kommer till oss och behöver hjälp med att rätta till fel som personer med mindre kunskaper har orsakat.


För att få bukt med detta problem i branschen har det nyligen kommit en speciell licens för frisörer som dels visar på personalens kunskaper, dels att företaget sköts på ett bra sätt. Ett viktigt steg för att komma till rätta med problemen i branschen.


– Självklart har alla hos oss denna frisörlicens, försäkrar Jesica.


171129 PH IText


Upplagt för spontana besök

På salongen är tillgänglighet också i stort fokus. Det ska finnas tider att boka utan alltför lång väntetid.


– Människor är spontana i dag och många vill kunna få en tid när andan faller på. Då är det väldigt bra att de kan gå in och boka online mitt i natten om så är fallet. Vi brukar kunna erbjuda tider snabbt. För blir man till exempel bjuden på en trevlig fest till dagen efter vill man hinna bli fin i tid!


Även bemötandet är viktigt. Vem som helst ska känna sig välkommen hit. Jesica tycker att det är viktigt att få bort ”snobbkänslan” som vissa salonger har. Ingen ska behöva känna att ”det här är nog för fint för mig”.


– Vi arbetar med en rad olika behandlingar och erbjuder dem till alla som vill bli fina i håret. Det kan vara barn eller vuxna, fattiga eller rika. Vi är måna om att alla ska få samma goda service och bemötande. Vi har också fått beröm för att vi är så bra med barn och det gör att familjer gärna kommer hit och klipper sig tillsammans.


Proffsfrisörer med proffsprodukter

För den som vill ha individuella expertråd har salongen satsat på en ny håranalysteknik som snabbt kan ge resultat på hur just ditt hår mår. Allt som behövs är ett hårstrå som analyseras. Därefter kan kunden få hjälp att välja just de produkter som passar bäst.


– När salongen var ny arbetade jag med 18 olika märken samtidigt, men i dag har vi bantat ner det ordentligt. Det är bättre att ha färre märken och i stället satsa på att ha allt hemma. Då lär man sig produkterna utan och innan och vet exakt vad det är man arbetar med och erbjuder till kund, berättar Jessica.


Det senaste som hänt är att hon har satsat på en renovering samt nyligen utökat personalstyrkan. Jesica ser hela tiden till att fortbilda personalen inom allt nytt som händer i branschen. Det satsas på allt från ammoniakfria färger till metoder för hårförlängning som är populärt i dag.


– Det är absolut nödvändigt att hela tiden vara i framkant. Modebranschen rör sig fort och kunderna efterfrågar det senaste. Därför måste alla utbilda sig och hänga på de trender som kommer.


På frågan om vad man själv kan göra för att hålla sitt hår friskt och välmående lyfter Jesica fram vikten av att välja rätt produkter.


– Billigare märken på stormarknader innehåller bland annat silikoner som täpper till porerna, så bara ett byte av schampo och balsam till ett bra salongsmärke räcker långt för ett friskare hår, säger hon.


Sedan finns inpackningar i sortimentet som behövs främst för hår som stylas ofta. Sedan bör topparna klippas regelbundet för att undvika att håret får kluvna toppar. Självklart tipsar hon om att det bäst görs på På Håret.


– Alla i personalen är så duktiga och proffsiga. Sedan är vi också väldigt trevliga, avslutar hon med ett klingande skatt.

Läs mer...

2017-02-14 09:45

183013 ÄS1

Älvis Städ rockar i Umeå

Artikel Ett par dagar efter att Mali Dogru anlände till Sverige 2012 var han anställd på ett städföretag. Tre år senare startade han eget företag. Idag har Mali 15 anställda. Nu siktar Älvis Städ på att utöka...
182124 ÅH&T1

Destination Åsby Hem och Trädgård – ett besök med wow-känsla

Artikel För dig som vill skapa en lika skön miljö inomhus som i din trädgård kommer ett besök hos Åsby Hem och Trädgård i Hallstahammar uppfylla dina allra härligaste önskningar. Här samsas ett växtutbud som bara...
  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Welcome Webb3

  Welcome App

  Digitaliserad integration

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv