153116 Bolaget

Det franska köket i Visby

Trion bakom krogen Bolaget består av en arkeolog, en läkemedelsförsäljare och en krögare. En salig blandning med andra ord, men efter tio år i krogbranschen är Henke Fredmark, Eva Toivonen och Johan Strömberg renodlade krögare som brinner för det franska köket.

Bolaget är beläget precis vid Stora Torget i Visby, Gotland, och har expanderat successivt genom åren. Trion bakom den större kvarterskrogen har alltid insett vikten av att ha en bra känsla på Bolaget, som ju för övrigt har fått sitt namn från sin tidigare hyresgäst, Systembolaget.
   – Vi ville satsa helhjärtat på ett klassiskt och mysigt franskt kök, vilket vi även lyckades göra, säger Eva Toivonen.

Krogens många stamkunder och övriga krogägare är benägna att hålla med.
   – Det är väldigt bra stämning här. Vi har tänkt ut allt in i minst detalj, oavsett om det handlar om belysningen, musiken eller det härliga matoset från köket, säger Henke Fredmark med ett leende.

Det franska köket är både gott och tidlöst.
   – Fransk mat kommer alltid att vara god mat. Trender går ju i cykler och det som aldrig har varit hypermodernt, som det franska köket, blir heller aldrig hyperomodernt, vilket är ganska fiffigt, säger Johan Strömberg, som lovar att krogen aldrig kommer att byta koncept.

Menyn följer säsongens råvaror och smaker byts ut ungefär sju gånger om året. Andemeningen har dock varit densamma sedan krogen slog upp portarna för tio år sedan.
   – Det är ostron, bouillabaisse, anka, klassiska grillrätter, getost, sniglar, grodlår och fisk- och skaldjursgryta som serveras hos oss, säger Eva Toivonen.

Alla rätter kan kompletteras med utvalt, passande vin. Året om, förutom på vintern, kan gästerna även slå sig ner i uteserveringen med plats för 40 gäster.
   – Vackra sommardagar skiner solen där från klockan tolv på dagen till tio på kvällen, så terrassen är den ultimata njutningsplatsen.

2015-04-20
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies