141042w-citat2

Lovar god middag på några minuter

Färdiglagad, välsmakande och högkvalitativ mat direkt hem till dörren. Pappas Matkasse vet att dagens familjer vill att matlagningen ska gå fort. Därför har de gjort det till sin specialitet att satsa på snabba recept som inte tummar på förstklassiga råvaror och genomgående god kvalitet.

Pappas Matkasses grundare Roger Blombäck möter ett behov i tiden. När många andra matkasseföretag ofta satsar på tidskrävande recept hjälper han sina kunder lite på traven. Företaget specialiserar sig nämligen på färdiglagade färska rätter samt måltider som delvis är förberedda.
   – Jag slogs av hur få av matkassarna som levde upp till dagens realitet. Tittar man på undersökningar som gjorts på området, så visar de att vi i dag inte är beredda att lägga mer än en kvart på matlagning måndag till torsdag. Med tanke på alla aktiviteter en familj ska hinna med vill vi erbjuda bra mat som också är snabb.


Roger Blombäck motbevisar myten att färdiglagad mat är lika med dålig mat. Därför är han otroligt mån om att råvarorna och tillagningen håller måttet. Pappas Matkasse har också helgalternativ för den som även då gillar när det går lätt och snabbt att laga mat. Man kan nämligen beställa en trerättersmeny som även innehåller vintips från Pappas Matkasses munskänk.
   – Förutom matkassarna som lämpar sig väl för vardagens ”snabba” måltider erbjuder vi även trerättersmenyn. Den passar perfekt som en härlig helgmiddag. Förutom alla ingredienser får man också tillgång till en film där en kock tillagar samma meny. För att allt ska gå smidigt har vi förberett vissa av momenten. Exempelvis såsen brukar våra kunder vilja slippa tillaga.


En spännande nyhet är lanseringen av ”arctic tapas”. Det är charkuteri- och mejeriprodukter som hämtar sin inspiration från Pappas Matkasses ursprung i norra Sverige. Här kan kunderna beställa hem exempelvis torkad ren eller lagrad ost med hjortron och päronkonjak.
   – Ett annat uppskattat företagskoncept är matomaten där vi serverar fräsch kyld mat som ett alternativ till de näringsfattiga, frysta måltiderna.


Företaget som grundades i Västerbotten för två år sedan har en spännande utveckling framför sig. I dagsläget har de kunder från Skellefteå och ända ner till Stockholm. Just i huvudstaden har de kommit starkt den senaste tiden.
   – Nu är vi verkligen i startgroparna med våra nya satsningar. Det känns jättespännande att folk på allvar har fått upp ögonen för färdiglagad kyld kvalitetsmat som är rik på näring.

2014-09-30
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies