132094sassermedialab

Rykteshantering optimerar nätsökningen och ger god PR

Har du eller ditt företag blivit utsatt för negativ ryktesspridning på internet och behöver hjälp att ta dig ur situationen? Torbjörn Sassersson löser både problemet och hjälper till med konkreta tips för hur du ska agera för att komma tillrätta med situationen.


– Ofta är det till exempel företagsledare som har fått dåligt rykte på webben genom att press och media har skrivit negativt om dem. Jag producerar då innehåll som är korrekt, neutralt och intressant om personen och sökoptimerar det för att det ska hamna högt upp på Google när någon söker på personen, förklarar Torbjörn Sassersson som driver företaget Sasser Media Lab och nättidningen NewsVoice.se.
Det kallas rykteshantering på webben och handlar om att lyfta fram sanningen och visa det rätta, något som inte alltid är lätt att veta. Torbjörn måste därför själv avväga varje situation och välja varje uppdrag med omsorg.
– Visst finns det skurkar som har gjort sig förtjänta av ett dåligt rykte, men hittills har jag inte stött på någon. Dessutom kan en person ha sonat sitt brott och då kanske borde få en ny chans, säger Torbjörn.

Han har själv drabbats av negativ ryktesspridning och vet hur viktigt det är att få hjälp. Han poängterar det viktiga för alla som har en position där de drabbas att vara närvarande på internet. Skaffa en blogg döpt efter ditt personnamn och skapa olika sociala konton som kan användas för att bemöta skadliga skriverier.
– De behöver inte uppdateras hela tiden, det viktiga är att de finns innan något händer och står i ditt namn som visar att det är rätt person, tipsar Torbjörn som förutom kunskaperna i sökmotoroptimering även har en fördel i att han är journalist och webbredaktör och därmed kan erbjuda flera typer av IT-tjänster på webben.
– Många arbetar med aningen eller, men för att nå bästa resultat krävs att man arbetar med alltihop. Där har jag mycket att erbjuda.

Läs mer...

2013-04-10 10:30

166032 KU

Utveckla din strategi för att hantera stress

Artikel Enligt Försäkringskassan är stressrelaterade besvär och sjukdomar den enskilt största orsaken till antalet ökande sjukskrivningar i samhället. Det individuella lidandet och de ekonomiska förlusterna för...
166077 SF

Gemenskap och generösa öppettider skapar en flexiblare förskola

Artikel Solgårdens förskola i Åstorp, en del av område Centrum, har en avdelning som öppnar redan klockan halv sex på morgonen – och inte stänger förrän halv elva på kvällen. Detta för att möta familjers ökande...
Ingrid2_puff

Livslångt förskoleperspektiv

Möt professorn som kallar sig "förskolans historia".

Pelarna2_PUFF

Led skolan rätt

Lina Axelsson Kihlblom lever som hon lär

JHL_Beckmans_1313_puff

Ny på jobbet

Zandra Ahl är Beckmans nya rektor

Arkiv