181062 JP1181062 JP5181062 JP4

Padel– sporten som tar Stockholm med storm

Är du ute efter en rolig och effektiv träningsform? Då är Padel något för dig, sporten som tagit Stockholm med storm. Den är enkel och förklaras ofta som en blandning mellan tennis och squash. I februari öppnar Järfälla Padel Club, har du inte testat Padel är de nu dags.

Den nya sporten tar Stockholm med storm, mycket tack vare kändisutövare som artisten Måns Zelmerlöw och före detta tennisproffset Jonas Björkman. Om vi ska spåra sportens härkomst utövades den först i Mexiko på 70-talet. Den spred sig sedan i Sydamerika och utövas i stor utsträckning i Argentina. Sporten har även blivit omtyckt i Spanien med cirka tio miljoner utövare och är därmed den populäraste sporten efter fotboll. I Sverige har Padel funnits i några år och främst i södra Sverige. I Stockholm har den bara funnits i knappa tre år. 


181062 JP6


– I och med antalet kändisar som utövar idrotten har den fått en mycket snabbare utveckling än den annars skulle ha fått, säger Mikael Gavelin, som snart öppnar Järfälla Padel Club. 


De flesta tidigare padelbanor i Sverige har byggts i existerande anläggningar. Järfälla Padel Club är precis som namnet antyder en klubb där padel är i fokus. Här kommer dock också att finnas 3 squashbanor, ett medlemsgym, en lounge och ett kafé. I kaféet är tanken att servera frukost och enklare lunch, för att kunder ska ha möjligheten att äta direkt efter de spelat. På Järfälla Padel Club har man satsat mycket på kvalitén redan från början, då man vill vara det självklara valet för sina kunder. Allt ifrån konstruktion och uppvärmning till funktionalitet och ytor är av bästa möjliga kvalité. De har även satsat mycket på sin personal, som har tidigare erfarenhet från att arbeta i kaféer och olika sportklubbar. Järfälla Padel Club kommer vara öppet från 06:30 till 23:00. 


– Om du väljer en anläggning i framtiden väljer du att gå till en där du kan få ut så mycket som möjligt av upplevelsen. De som spelar mycket padel idag är jättenyfikna på att komma hit, säger Mikael.


För Mikael har tennis alltid varit en central del av livet. Han har bland annat varit ordförande i Järfälla tennis i tolv år, arbetat med tennis i olika klubbar, både i Sverige och utomlands och själv spelat på hög nivå. Nu när han blivit lite äldre har han dock gått över till att spela andra racketsporter. En vän till honom har padelbanor i Uppsala, där Mikael för två år sedan för första gången kom i kontakt med sporten. 


181062 JP8


– Jag kände direkt att det var kul, socialt och en ganska enkel sport att lära sig. Man spelar alltid två mot två på en bana (som är något mindre än i tennis) med glasväggar. Det är lite som en korsning mellan tennis och squash men något långsammare då bollen är en mjukare, och därmed långsammare, variant av tennisbollen. ”Padelracketen” är något mindre än ett tennisrack, förklarar Mikael.


Då padel är en ny sport i Sverige finns det mycket utrymme för potential och utveckling. Mikael tror att det kan vara en bra sport för barn i tioårsåldern, som är intresserade av en ny sport eller att börja sporta för första gången. Han har även sett att det är en populär sport för par att spela tillsammans, vilket öppnar möjligheten för seriespel med mixade par på klubben. Järfälla Padel Club kommer inte, som vissa tennisklubbar, sälja för många kontraktstider eller abonnemang, eftersom de vill att så många som möjligt ska kunna komma och spela spontant.


– Alla som är nyfikna på padel ska kunna komma och spontant boka och spela, säger Mikael.


181062 JP2


Då idrott och engagemang går hand i hand kommer Järfälla Padel Club dock att ge möjlighet, för de som vill, att engagera sig i klubben. Som medlem kommer man ha ett antal förmåner, exempelvis kunna spela till rabatterade priser dagtid, bli bjuden på frukostpadel och spela klubbmästerskap. En nyanställd padelcoach från Spanien kommer demonstrera olika racketmodeller och ge lektioner för de som vill fördjupa sig i sporten. Man planerar även att sätta ihop medlemsresor till Spanien. För företag vill man kunna ordna olika evenemang, exempelvis turneringar, afterwork och möjlighet till friskvård dagtid. Mikael hade stora förväntningar när han inledde projektet, men har ännu högre förväntningar nu.


– Fler och fler upptäcker padel. Det kommer gå jättesnabbt, säger han.


Läs mer...

2018-01-30 10:00

181055 LC1

Överlåt driften av din it-miljö till proffs

Artikel Örebrobaserade företaget Leetcom erbjuder en mängd it-tjänster åt företag i alla branscher. Med hjälp av hög och bred kompetens, god service och avancerade tjänster till fördelaktiga priser, har man etablerat...
181068 M1

20 års erfarenhet av applikationer

Artikel Allt fler företag har behov av applikationer för mobila enheter och webb. Är man inte i IT-branschen kan det vara svårt att veta vad man behöver och hur man ska gå tillväga. Malvacom är konsultfirman som...

  Faktaruta

  • Järfälla Padel Club
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Mjölnarvägen 1
   177 41 Järfälla
  • Telefon: 070-2620085
   _Bild 15

  Persisk Mat

  Följ med på vägen till det persiska köket

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv