151086-kroppsterapeuterna1

Har du hört talas om botavdrag?

Kroppsterapeuternas Yrkesförbund är branschens största ideella medlemsförbund. Egenföretagare inom friskvård kan ha stor nytta av att ansluta sig till förbundet som erbjuder medlemmarna stöd i sin yrkesverksamhet. Tack vare högt ställda inträdeskrav fungerar medlemskapet dessutom som en kvalitetsstämpel. Här samlas välutbildade branschmänniskor som innehar patientförsäkring och är noggranna med att följa lagstiftade och etiska regler.

Kroppsterapeuternas Yrkesförbund kontrollerar noggrant sina medlemmars kvalifikationer och kompetens. Detta är nödvändigt för att skydda medlemmarnas höga anseende och förbundets gedigna arbete, oavsett om det handlar om att stödja forskning, se över lagstiftning, fungera som remissinstans, bedriva omvärldsbevakning eller driva politiska frågor.
   Förbundet hjälper även sina medlemmar, som oftast är egna företagare, med praktiska saker som marknadsföring och försäkringar. Dessutom kan medlemmarna delta på events och mässor där de kan marknadsföra sig och sin verksamhet, och på workshops eller kurser där de kan bygga på sin kompetens.
   Den gemensamma profilen för alla medlemmar är arbete inom friskvårdssektorn. Här samlas alltifrån massageterapeuter, zonterapeuter och kostrådgivare till personliga tränare, näringsterapeuter och yogalärare.
   – Vi har goda kontakter med många skolor i Sverige, som är måna om att de håller den kvalitet som krävs för att deras elever ska kunna bli medlemmar hos oss direkt efter avslutad utbildning, förklarar förbundets generalsekreterare Peter Feldt.

Samhällsnyttan är stor
Kroppsterapeuternas övergripande fokus handlar i grund och botten om hälsoekonomi, till exempel att räkna ut kostnader för sjukskrivningar, och hur mycket pengar som företag kan spara genom att hålla sin personal frisk.
   – När jag började här ville jag ta ett helhetsgrepp kring hälsofrågan. Specifikt det faktum att det skulle spara samhället stora pengar om fler fick hjälp innan de behövde belasta sjukvården, förklarar Peter Feldt.

Botavdrag diskuteras
Peter Feldt har bland annat lyft frågan om ett botavdrag, likt rut och rot, med syftet att privatpersoner ska kunna göra avdrag för behandlingar som hjälper till att hålla sig frisk. Avdraget existerar inte i dag, men många politiker har tyckt till i frågan. Samtidigt som många är splittrade, har ingen hittills sagt ett direkt nej till botavdrag. Majoriteten har visat sig vara positiva till förslaget.
   – Friskvårdsbranschen står bakom förslaget och det har tagits fram en bot-rapport som även företagarföreningar och politiker har kommenterat. Förslaget har även presenterats i riksdagen och vi är många som tror hårt på det. Till skillnad från friskvårdsbidraget, som endast fungerar på företag som har det gott ställt, kan botavdrag gynna alla, avslutar Peter Feldt.

Läs mer...

2015-02-05 11:15

185061 AWG3

”Vi skapar Anna Whitlocks själ tillsammans”

Artikel Det är bara att gratulera Stockholms framtida gymnasieelever! Mitt i huvudstaden tornar sig ett nytt kunskapspalats upp. Skolan tar sig an vår tids stora globala frågor och satsar på bildning och innovation...
186024 DF1

”Tänk efter före – bli finare efter”

Artikel Skönhetsingreppen med Botox och Fillers ökar kraftigt. Diala Asso som driver Dialas Fillers vill att hennes kunder ska tänka till noga innan behandling. Både vad gäller resultat och kostnad.
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv