142138-RattKommunikation142138-RattKommunikation2

Hitta dina kunder med rätt kommunikation

Många företag vet inte vilken deras marknad är, men det kan Rätt Kommunikation i Bodafors hjälpa dem med via en omvärldsanalys. När den är klar bokar man upp möten med företag som är verkligt intresserade av kundernas produkter eller tjänster. ”Det är vad som skiljer oss från andra bolag i vår bransch”, tror Marthina Knutsson, ägare och vd.

– Just nu jobbar vi för tredje året i rad med ett företag i Jönköping. Uppdraget innebär att vi löpande bokar möten åt vd och säljkår, för att de ska hitta nya kunder runt om i Sverige, förklarar Marthina Knutsson.
Man bokar bara in möten med företag som verkligen är intresserade och avsätter tid att lyssna till Rätt Kommunikations kunder. Uppdragsgivarna finns över hela landet, som Stockholm, Göteborg, Halmstad och självklart i det egna länet. När de gör omvärldsanalyser är det inte ovanligt med en lista på 500 företag att undersöka om det finns behov för en uppdragsgivarens produkter och tjänster.
– Vi arbetar långsiktigt, exempelvis om ett bolag har ett avtal som löper ut om två år ser vi självklart till att vi är med där ett halvår innan det ska förnyas. Då bokar vi upp ett möte till våra uppdragsgivare så de kan vara med när avtalet ska förnyas.

Utöver besöksbokning arbetar företaget även med registervård, marknadsundersökning, uppföljning av mässor, utskick och evenemang.
Marthina beskriver företaget som en slags extern marknadsavdelning som jobbar business to business åt de företag som anlitar dem.
Marthina undervisar också i konsten att kommunicera via telefon. Då hjälper hon företag som själva vill boka möten med att bli bättre på det. Med drygt tio år i branschen och en fallenhet för ämnet delar hon gärna med sig av sina erfarenheter.
Läs mer...

2014-03-31 14:30

193023 HA1

Sveriges mest jämlika advokatbyrå

Artikel ”Vi har ifrågasatt. Vi har skrivit artiklar och insändare för att synliggöra branschen utifrån arbetsvillkor, jämlikhet och önskan att inte alla vill bli delägare”, säger Anette Hansson Ahl, advokat och...
193048 IFMR1

Juridiskt stöd för medicinsk verksamhet

Artikel För att garantera god personal- och patientsäkerhet inom vård och omsorg behöver de lagar och regler som styr svensk sjukvård vara väl befästa i verksamheten. Institutet för Medicinsk Rätt AB erbjuder...
  naim 4

  Superdeisgnern Naim Josefi

  Skapar magi.

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  _Anette2

  Stockholms affärsänglar

  Investerar i unga, innovativa företag

  Arkiv