Em_Spisha¨llen_03-2
3 min lästid

Lunchrestaurang i Huskvarna

På denna restaurang hittar du dagens lunch med allt från svensk husmanskost med moderna inslag, italienska rätter, asiatiska rätter till franska rätter. Till dagens lunch får du alltid sallad, dryck, två sorters hembakat bröd och kaka. Deras hembakade favorit schnitzel med hemslagen bearnaisesås finns att välja hos Spishällen varje dag.

Av en ren slump så bestämde sig den nuvarande restaurangägaren, Emil Svensson, som femtonåring att söka in på hotell- och restauranginriktningen på gymnasiet. Efter gymnasietiden fick han jobb direkt och har sedan dess arbetat som kock både i Sverige men även utomlands. Som pappa till tre barn insåg han att han ville ha lite mer frihet och mer förmånligare arbetstider som kock. År 2016 tog han steget och blev egenföretagare när han köpte restauranglokalen och sedan dess har han drivit sin egna lunchrestaurang i här Huskvarna.


- Jag fick nys om att förra ägaren av restaurangen ville sälja så då bestämde jag mig för att köpa. Jag fortsatte lite med samma koncept då restaurangen hade ett bra rykte redan innan men vässade vissa saker berättar kocken Emil.




Hos Spishällen är all mat nylagad vilket för Emil är avgörande för att kunna servera den bästa matkvaliteten från en varierad a la carte-meny till dig som kund, varje dag.


- När man går på restaurang tycker jag att det är det värsta när man får mat som man känner har legat i värmeskåp ett tag innan man fått den säger Emil som lägger mycket tid på förberedelser och planering av inköp för att allt ska

kunna tillagas samma dag som det ska serveras till gästerna.


Den omtyckta lunchrestaurangen som funnits här i Huskvarna sedan 1948 erbjuder något för alla, vad man än kan tänkas vara sugen på just idag. Här finns inte bara husmanskost såsom köttbullar och raggmunk utan även högrevshamburgare, wallenbergare, pepparstekt laxfile och många andra utsökta rätter kan dyka upp på

veckomenyn. På fredagar ingår även efterrätt som exempelvis kan vara äppelpaj med vaniljsås.




- Vi har trogna lunchgäster och stammisar som kommit hit i många år. Det är ett ställe som många här i Huskvarna känner till förklarar Emil.


Förutom att han söker en glad och social medarbetare som kan hantera kassan och hjälpa till med städning och förberedelser, så drömmer han om att antingen kunna renovera restaurangen eller öppna upp på ett annat ställe i närheten.

2022-12-15
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies