193066 GW1193066 GW2193066 GW3

Gigare – framtidens flexibla arbetskraft

Stämpelklocka och guldklocka? Det tillhör dåtiden. Framtiden tillhör gigaren. Arbetstagaren som vill arbeta med sin passion, styra över sin arbetstid och plats, erbjuda flexibilitet, snabba puckar och jobba i flera uppdrag.

Gigway ägs och grundades av bland andra Adrian Swartz. En serieentreprenör med nerv från både reklam- och rekryteringsbranschen. Han har tidigare drivit kommunikationsbyrå, frilansat inom digital innovation, startat jobbappen Cruitway och varit styrelseordförande i nätverket Young Entrepreneurs of Sweden.


Nu har han bakat ihop alla kompetenser, erfarenheter, personliga drömmar och en känsla för framtidens marknadstrender i ett och samma projekt: Gigway, som effektivt matchar kompetens med företagens efterfrågan.


        – Vi har skapat en mobilapp där man blir matchad med betalda uppdrag och vi vänder oss främst till personer inom media och tech, både frilansare och de som vill få anställning genom oss, säger Adrian.  


Att frilansa är ofta ett medvetet val till en alternativ och mer flexibel livsstil. Något som lockar allt fler arbetstagare och även arbetsgivare. Som arbetsgivare ges du en möjlighet att temporärt hyra in personal när businessen peakar eller du behöver backning i ett visst projekt. Trenden är global och siffror från SIR, Stockholm School of Economics Institute for Research, visar att antalet personer med gig-ekonomi kommer att ha tiodubblats mellan 2015-2025.


Via Gigway får gigarna tillgång till en kostnadsfri mobilapp och företagen får tillgång till ett kostnadsfritt företagskonto. Via en och samma app går det att matcha kompetenser, chatta, signera kontrakt, rapportera sitt jobb eller projekt, betygsätta och sköta arvodet.


        – Bara senaste månaden har antalet användare ökat med nästan tusen personer i Stockholmsområdet, berättar Adrian.


Den community som Gigway idag etablerat är centrerad i och kring Stockholm. Visionen att växa är satt och Adrian förklarar att ”vi är internationella från start, med ett lokalt fokus”. Redan nästa år planerar Gigway att gå utanför Sverige i nya hubbar, nya städer, som London, Berlin, Paris och Amsterdam. 


        – Idag har vi allt ifrån småföretag till stora koncerner som Telia som kunder. Vi har hittat ett system att hantera den här typen av snabba och projektbestämda upplägg även för stora organisationer där det blir ökad komplexitet och högre krav på att hantera gigare.


Utmaningen som Gigway ser, och fortlöpande arbetar med, är att skapa någon form av trygghetsnorm för frilansaren i och med att gig-ekonomins utveckling sprungit förbi politiska beslutfattare och lagstiftning. Försäkringar, a-kassa, pension och möjligheter till bolån är några av de frågetecken som Adrian och hans kollegor arbetar med att räta ut. 


        – Vi kan givetvis inte lösa dem alla idag, men vi kan göra vårt bästa för att erbjuda en möjlighet till lösning. Vi för samtal med banker om samarbete. Att en Gigway-ansluten frilansare ska kunna få bolån trots att det saknas fast inkomst. Vi är även nära lösningar med försäkringsbolag och pensionsbolag med möjlighet att löneväxla gig-lönen till pension, samt erbjuder lounge-kontorsplats till våra gigare. 


Gigway är här för att förbättra förutsättningarna för gigare. Det är bara att ladda ned appen, logga in, hitta uppdrag, signa och sätta igång.

Läs mer...

2019-08-20 14:30

Hemsida
195088 SS2

Vällagade kötträtter på Östermalm

Artikel Marlene och Richard Sjögren är två minst sagt drivna entreprenörer. Under våren öppnade de sin tredje verksamhet, Styrmans Stekhus på Östermalm, där de serverar frestande kötträtter som är tillagade med...
195045 EKW1

Klinik med holistiskt synsätt

Artikel På Eco Klinik i Vislanda kan kunderna ta del av resultatinriktade behandlingar med ett helhetstänk. Här arbetar man både avslappnande och förebyggande med skönhet och hälsa och kombinerar behandlingar...
  • Gigway
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv