EM_marinkolgrill_02
3 min lästid

Upplev riktig kebab hos Marin Kolgrill i Västerås

Det dröjde inte länge innan ryktet om Marin Kolgrill och deras populära kebab började sprida sig. Snart kom besökare från alla håll och kanter till den hemtrevliga, familjeägda restaurangen i Västerås för att ta del av deras goda mat och personliga service.

Serif Elma har varit med i branschen länge, sedan 1996 för att vara exakt. Då arbetade han inom restaurangbranschen i Istanbul ända fram till 2010 då han flyttade till Sverige. Det var nämligen så att hans kusin skulle öppna upp en restaurang och behövde hjälp på traven. Efter fyra år gick flyttlasset till Stockholm där han arbetade på ett kafé i gamla stan. 2015 öppnade han en pizzeria i Hallstahammar som hans bröder tog över efter tre år. 




- För två år sedan startade jag, min fru och vår son och dotter upp Marin Kolgrill här i Hallstahammar. Vi bytte hela konceptet och gjorde om inredningen helt och hållet. På bara två månader så blev restaurangen väldigt populär. Folk åker från Arboga, Stockholm, Eskilstuna och Örebro för att de uppskattar vår mat och service, säger Serif som har erfarenhet av det turkiska, italienska och spanska köket.




Satsar enbart på bra kvalitet


Marin Kolgrill är specialiserade på kebab men har en bred meny med stor variation. Där hittar du bland annat turkiska pizzor, meze, falafel, mixrätter och kebab. Du kan även få hjälp med catering till fest och bröllop. Oavsett vad du väljer så kan du förvänta dig en smakupplevelse utöver det vanliga. Det finns flertalet kolgrillar i Västerås, att många väljer att komma just hit är ett tydligt kvitto på detta. Det sägs även att de har bland den bästa kebaben i Sverige.


- Många restauranger tappar kvalitet med tiden. Vi har hållit fast vid samma kött, recept och kvalitet sedan start, berättar Serif som planerar att expandera sin verksamhet inom en snar framtid. 




Ett lockande koncept


Trots att det inte har gått mer än två år sedan start så har Marin Kolgrill väckt stort intresse. Nu vill fler städer såsom Stockholm, Örebro och Uppsala ta del av deras verksamhet. 


- Vi vill finnas på fler ställen utan att kvaliteten påverkas negativt. För att hålla samma kvalitet på alla restauranger så tänker vi att allt ska lagas i ett och samma kök för att sedan levereras till restaurangerna, berättar Serif. 


2023-03-21
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies