EM_Bygg & Akustikservice_01

3 min lästid

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad inom både nybyggnation och renoveringar.

I ett centralt läge i Tenhult ligger Bygg & Akustikservice som idag har tjugo anställda inom olika yrkeskategorier. Här jobbar golvläggare, betongare, snickare, plattsättare och målare samtidigt som företaget också för samarbeten med plåtslagare, rörmokare och elektriker. Det är en unik bredd som gör att de kan erbjuda sina kunder många olika slags tjänster och även totalentreprenad vid olika projekt.


Bakom företaget finns delägarna Mattias Lundqvist och Bjarne Kardell, som båda har en lång erfarenhet av byggbranschen.

Bjarne drev tidigare Akustik Halmstad, som han blev delägare i under 2001. Han jobbade dock i Tenhult med omnejd, vilket gjorde att han under åren arbetade upp en stor kundkrets. Under 2015 gick en av de tre delägarna i pension och de valde då att lägga ner företaget. Samma år startade Bjarne istället Bygg & Akustikservice AB, där Mattias kom in som delägare året därpå.


– Jag hade varit anställd i det tidigare företaget under tio år. Jag slutade när de la ner företaget och startade eget men blev sedan delägare med Bjarne, säger Mattias. 


Tidigare jobbade Bjarne och Mattias till stor del med akustik men sedan de startade Bygg och Akustikservice har de alltmer gått till att erbjuda rena byggtjänster.


– Vi har lite material i lager, då vi utför en del småjobb. Vi valde dock att behålla delar av namnet eftersom det var väl inarbetat, förklarar Bjarne.


Murar pooler 

Företaget jobbar med i stort sett allt som rör bygg. Från renoveringar av olika slag till nybyggnationer i form av tillbyggnader och lösvirkeshus. Dessutom kan de erbjuda tjänster inom andra hantverksområden, i form av målning, golvläggning, gjutning och plattsättning.


Kunderna består av både företag och privatpersoner och de utför de allra flesta uppdrag i Jönköping med omnejd.

Just nu har de ett stort jobb i Huskvarna, där de utför badrumsrenovering och plattsättning i 130 hyresrätter. Av privatpersoner anlitas de för olika uppdrag inom både renovering och nybyggnation som går under ROT-avdraget. Bland annat murar de pooler åt villaägare.


– Vi har två duktiga betongkillar inom företaget och vi har nischat oss mot pooler i allt större utsträckning, säger Bjarne.


Värnar om goda kundrelationer 

I framtiden vill Mattias och Bjarne nischa sig mot företag i ännu större utsträckning. Idag har de fullt fram till hösten men tar gärna på sig så många uppdrag de hinner med.


– Det kommer ständigt in nya jobb. Vi samarbetar också med några mindre byggföretag, som vi hyr ut våra anställda till ibland, samtidigt som vi ibland tar hjälp av dem när vi behöver förstärkning, säger Bjarne.


Företaget som värnar om goda kundrelationer och kvalitativa jobb har många återkommande kunder, som också genererat i nya kundkontakter.


– Det är många återkommande kunder som hör av sig och vill att vi ska göra fler jobb. Vi har kunniga anställda som gör fina jobb, vilket är A och O. När man gör ett bra jobb sprider sig ryktet, avslutar Mattias.

Läs mer...

2021-09-16

EM_fedelta_01

Fedelta förbättrar situationen för småföretagare

Artikel Småföretagare är samhällets hjältar och fyra av fem nya arbetstillfällen skapas av företag som har mindre än tio anställda. De är oljan i maskineriet som står för största tillväxten i Sverige. Trots detta...
EM_Natural Health_01

Hälsa på naturlig väg

Artikel Hos Natural Health får människor hjälp att lokalisera problem i kroppen och åtgärda dem. Här utgår man från ett holistiskt synsätt. – Det är viktigt att tänka på helheten och förstå att allt hör ihop....
  • BYGG & AKUSTIKSERVICE AB
  • Tel | 070-680 11 81
  • Adress | Mjälarydsvägen 29, 561 63 Tenhult
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine