195038 AQ1

Excel behövs överallt!

För många yrken är arbetet med kalkylprogrammet Excel, ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Du kanske har en administrativ roll på kontoret, jobbar med försäljning, ekonomi eller marknadsföring - oavsett är det en stor merit vid rekrytering och en resurs för företaget med anställda som kan Excel. En del har naturlig fallenhet för matematik och klarar galant programmets beräkningsprocesser, andra kan behöva lite hjälp på traven och gå en kurs.

För den aktive på LinkedIn kan Anders Malmqvist och företaget ANMAQ redan vara ett bekant namn. Han har decennier av erfarenhet från IT-branschen, men började som matte- och fysiklärare under 80-talet. Vägen gick från gymnasielärare och anställd på WM-Data (idag CGI) till egen firma. Via ANMAQ erbjuder Anders utbildningar och konsulttjänster inom Microsoft Office och Power BI. Av standardutbildningarna är Excel grundkurs och Excel fortsättningskurs de mest efterfrågade. Utbildningarnas innehåll kan även anpassas till kundernas önskemål och kursdeltagarnas grundkompetens och ”skräddarsys” därmed.


      – Kan man inte Excel, rekommenderar jag en grundläggande kurs under vilken man får lära sig hantera bland annat formler och funktioner. Personalen på i princip alla företag behöver ha en grundläggande nivå. För att till exempel skapa beslutsunderlag baserade på stora datamängder, för att strukturera anbudsförfrågningar vid inköp eller analysera kostnadsförändringar. Som företag bör man se Excelkursen som ett sätt att effektivisera företaget och i förlängningen också göra det mer lönsamt, förklarar Anders.


Grundkursen säkerställer en grundnivå och passar alla, oavsett förkunskaper. Allmän datavana räcker. Har man behov av att arbeta på djupet med tabeller och analys av dessa, eller med mer avancerade funktioner, går man sedan vidare med fortsättningskursen. Excel, menar Anders, utvecklas ständigt och ny funktionalitet läggs till för varje ny version av programmet.


      – Många upplever att kurserna är både pedagogiska och lätta att ta till sig och jag har naturligtvis nytta av min bakgrund som lärare. Jag har gjort det enkelt att boka via webben och har ett fast pris oavsett hur många deltagarna är till antal. Det uppskattas i allra högsta grad och gör mig så klart konkurrenskraftig. Både Excel grundkurs och Excel fortsättningskurs finns dessutom tillgängliga på webben via anmaqexcel.se. På sajten har videor från YouTube-kanalen ”ANMAQ Excel” strukturerats efter kurs. Behöver man repetera kursmoment efter att ha gått Excel grund- eller fortsättningskurs hos ANMAQ är det alltså enkelt gjort.


Som konsult har Anders erfarenhet efterfrågats under många år. Kunderna är mestadels återkommande och återfinns i olika branscher. Bland de företag som regelbundet anlitar ANMAQ kan exempelvis ICA, Volkswagen Group Sverige och Sveaskog nämnas.


      – Mina konsulttjänster omfattar främst utveckling av applikationer i Excel, utveckling av Wordmallar och utveckling av Accessdatabaser.  Excelapplikationerna som jag bygger är en ypperlig lösning för företag som inte har tid att bygga en stor systemlösning. En Excelapplikation kan ofta göra liknande saker som en systemlösning, men till en tiondel av priset och med en utvecklingstid som är en tiondel så lång. Jag kommer ofta in när företag har bråttom och behöver något som fungerar. Även företag med stora systemlösningar, som ICA, kan uppleva att viss funktionalitet saknas i systemlösningen - då kan man vända sig till mig så skapar jag en lösning! säger Anders och ler. 

Läs mer...

2019-12-02 14:45

Hemsida
 

Familjehem – en trygg punkt i tillvaron

Artikel Det finns många barn och ungdomar som behöver stöd, omsorg och en stabil tillvaro. Genom att vara familjehem kan man många gånger ge barn eller ungdomar en tryggare tillvaro, samtidigt som det är givande. –...
204015_01

Sawmill equipment with several possibilities

Artikel With extensive experience and genuine knowledge, AriVislanda AB develops and manufactures machinery and equipment for the sawmill industry all over the world. “We are very flexible, carry out most operations...
  • ANMAQ
  • 070-402 59 34
  • Besöksadress: Helio
    Hornsbruksgatan 23b
    117 34 Stockholm
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine