203023_01203023_02203023_03

Med passion för de italienska smakerna

Den som gillar de genuina, italienska smakerna kan besöka restaurang Mancini i Stockholm. I den prisade restaurangen lagas all mat med kärlek, känsla och inte minst med äkta italienska råvaror.
– Menyn består av rätter som är tillagade av enbart äkta italienska råvaror och många som äter här ger oss otroligt fin kritik. När vi får höra att maten smakar bättre här än i Italien så blir vi väldigt glada, säger Giancarlo Clark.

Den italienska restaurangen Mancini har blivit prisad flera gånger om. Bland annat fick de 2019  utmärkelsen ”Sveriges bästa italienska restaurang” och samma år blev de också utsedda till den 26:e bästa italienska restaurangen i världen av den ansedda italienska online-matguiden 50topitaly.it

    – Jag är väldigt stolt över utmärkelserna, säger ägaren Claudio Mancini, som har lagt ner många timmars jobb och mycket känsla i restaurangen.

    Claudio Mancini är ett välkänt namn inom restaurangbranschen och har ägt flera, olika restaurager sedan 80-talet.  På den tiden fanns det inga italienska restauranger i Stockholm, bara några pizzerior och Claudio fick idén att införa de italienska smakerna till Sverige.  

    Då varken olivolja eller parmesanost fanns i Sverige så fick Claudio på egen hand ta med sig råvarorna från Italien. 

    – För att laga bra italiensk mat så måste man också ha fina italienska råvaror och det fanns inte här. Däremot fanns det otroligt bra grädde och smör, så jag anpassade min meny efter det.

    I början av 2000-talet började det dock bli enkelt att importera varor från Italien och då bestämde sig Claudio för att det var dags att rikta in sig helt på det italienska köket, trots att hans dåvarande restaurangen var framgångsrika. 

    – Jag ville visa svenskarna vad äkta italiensk mat var. Jag tog in italienare i köket, då jag tycker att kockarna behöver ha den italienska maten i blodet för att kunna laga den riktigt bra.

    Han startade då restaurang Mancini som har varit en mycket framgångsrik historia sedan dess.

    Giancarlo Clark är en av de anställda på restaurangen som är sommelier och hovmästare. Han kom till Sverige för tio år sedan, tack vare kärleken. I Italien arbetade och ansvarade Giancarlo för en 5-stjärnig restaurang i Positano, en stad som är känd för sin mat- och vinkultur.

    – När jag bosatte mig i Stockholm brukade jag äta lunch på Mancini.  Där hittade jag känslan från Italien som jag saknade, säger Giancarlo som inte långt senare blev anställd på restaurangen. 

    Trots den vällagade maten som Mancini erbjuder har man inte låtit det stanna där. Här vill man ge alla gäster en genuin känsla av Italien. 

    – Vi vill att gästerna ska få en italiensk upplevelse där smaker, dofter och det visuella ska ge ett helhetsintryck som gör att de tänker "Wow, vilken upplevelse".  Trots att vi är en extremt bra restaurang på alla sätt är vi inte någon lyxrestaurang, utan här råder en mer avslappnad känsla, säger Giancarlo.

    Mancini har genom åren fått många nöjda gäster. Med de bästa råvarorna och italienare i köket som både har passionen och kulturen i blodet, kan det inte bli annat än ett lyckat koncept.

Läs mer...

2020-06-15 13:15

204013_01

Städtjänster med omtanke om människor och miljö

Artikel Med ett stort miljötänk, korta avtal och skräddarsydda lösningar förser MJ-Service AB sina kunder med städtjänster och andra hushållsnära tjänster av olika slag. De städar såväl kontorslokaler som industrier...
204036_01

Plattform för den internationella marknaden

Artikel Coronapandemin har minst sagt slagit hårt mot många företag genom minskad köpkraft och därmed försäljning. För att komma på fötter och bereda ny mark finns nu en plattform som hjälper svenska företag inom...
  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv