201006 HA°1201006 HA°3201006 HA°2201006 HA°4

Specialtransporter med kvalitet

Hagéns Åkeri AB i Korsberga, utanför Vetlanda utför transporter och tjänster till företag med stor noggrannhet och service. Under åren har familjeföretaget hunnit få flera olika certifieringar, som både visar på ett gediget miljöansvar och en trygghet för både anställda och kunder.

Hagéns Åkeri AB är familjeföretaget som funnits ända sedan 1956 och sysslar med olika typer av specialtransporter. Företaget bildades av Berndt Hagén och idag drivs företaget av hans dotter Marie Hagén Landegren, som är VD och jobbat på företaget sedan 1985. I företaget jobbar även Maries man Lars-Göran Landegren som verksamhetsansvarig.


Företaget har idag 23 anställda och deras tjänster sträcker sig över fyra olika affärsområden, som består av tanktransporter, två typer av miljötransporter och interna transporter.


Med tankbilsekipagen kör de flytande kemikalier till kommunala vatten- och reningsverk samt till pappersbruk i södra och mellersta Sverige.


      – Produkten används för att rena vatten. När man renar vatten görs det i tre steg; mekanisk rening, biologisk rening och kemisk rening.  Vid den kemiska reningen tillsätter man den kemikalien som vi transporterar, Ekoflock.


Ett annat uppdrag som företaget ägnar sig åt är transporter av återvinningsbart material, där de bland annat kör åt El-Kretsen AB. 2001 trädde en ny lag i kraft då det blev producentansvar på alla vitvaror. Lagen säger bland annat att konsumenten har rätt till att, utan kostnad, lämna in en gammal produkt vid köp av en ny och att producenten ska ta hand om den gamla på ett bra sätt. 


Konsumenten lämnar trasiga spisar, tvättmaskiner, kylskåp med mera samt småelektronik på kommunens återvinningscentraler och El-Kretsen ansvarar för att det återvinningsbara materialet körs till en förbehandlare. Hagéns hämtar då detta med antingen en lastväxlare med kran eller en skåpbil med påhängstruck.


Företaget har även Kuusakoski Recycling AB som kund. Åt företaget transporterar de återvinningsbart material som till exempel metallskrot och övrigt avfall och kör det till kundens anläggning i Stockatorp utanför Korsberga. Hämtning sker med såväl liftdumper som lastväxlare hos industri, lantbruk och privatpersoner runt om i Småland.


Hydro Extrusion AB i Vetlanda är en annan kund, där de utför transporter genom att flytta deras interngods mellan olika produktionsanläggningar i Vetlanda kommun. De är anslutna till Fair Transport 2.0, som står för hållbara transporter utförda av ansvarstagande åkeriföretag. Den som köper en Fair Transport köper inte bara en transport från ett åkeriföretag som lever upp till lagenliga krav vad gäller arbetsmiljö, utsläpp och trafiksäkerhet. Den köper också en transport från ett åkeriföretag som mäter, öppet redovisar och tar ansvar för en ständig förbättring.


För att möta sina kunders krav är de sedan 1998 Kvalitetscertifierade enl ISO 9001 och sedan 2001 även Miljöcertifierade enl ISO 14001. De var också Sveriges första företag som certifierades enl Vägtrafiksäkerhet ISO 39001, för sex år sedan, 2014.


      – Vi har schyssta villkor för våra anställda och de som anlitar oss vet att de får en hållbar transport. Många kunder är miljömedvetna idag och vill veta vad de köper, säger Marie.


Företaget jobbar hela tiden med att minska sina utsläpp, t ex genom att tanka HVO100, ett fossilfritt bränsle. Till alla kunder som företaget kör åt, lämnar de en årlig rapport, där de redovisar vilka CO2-utsläpp de har gentemot respektive kund.


De använder sig också av ett förarstöd där alla chaufförer kan gå in och se hur de ska köra för att utföra transporterna så energisnålt som möjligt. 


Hagéns jobbar uteslutande åt företagskunder och de får ofta fin feedback.

Läs mer...

2020-01-23 09:30

Hemsida
204114_01

Behandlingar för skönhet och hälsa

Artikel På U-Zone kan kunderna ta del av en mängd olika behandlingar, både inom skönhet och hälsa. Här utför de kvalitativa behandlingar där kunden alltid står i fokus. – Kunderna ska känna sig som hemma här...
204032_01_Copy

Totalentreprenör med mjuka värden

Artikel Med rätt kunskap, känsla och engagemang i samarbetet mellan anställda, underentreprenörer och kunder, har JUBAB Totalentreprenör AB på kort tid hittat sin plats på marknaden. – Vi är bra på att kommunicera...
  • Hagéns Åkeri AB
  • 0383-206 00
  • Vetlandavägen 45
    574 75 Korsberga
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine