Saed Zerevan är 55:ans nya ägare och har arbetat som kock i hela sitt liv. För Saed är det alltid maten som står i centrum. Den ska vara lagad från grunden på färska råvaror av hög kvalitet.
– Mat ska inte köpas från någon frysdisk eller fabrik, säger Saed med eftertryck.
På 55:an maler man färsen till sina laxburgare, man bakar hamburgerbröd och skalar potatis till husets omtalade pommes. Naturligtvis är alla såser och dressingar hemrörda. Menyn består till största delen av välkända och älskade rätter. Välgrillade biffar, bakad potatis, burgare av alla sorter. Mat för alla helt enkelt!
Saed satsar just nu lite extra på att restaurangens lunchgäster ska trivas.
– Traditionellt har 55:an haft mest kvällsgäster men detta är en restaurang för alla tider och tillfällen, säger Saed.
Den glada och kunniga personalen får ofta beröm av nöjda kunder. Många som arbetar på 55:an är studenter.
– Det är mitt ansvar som krögare att hjälpa unga människor in på arbetsmarknaden och deras glädje över att ha ett arbete som de kan försörja sig på sprider sig till våra gäster, säger Saed.
Flera kvällar i veckan har 55:an öppet till klockan tre på morgonen. Saed har satt ihop en trevlig barmeny och planerar för flera nyheter.
– Det blir livemusik, trubadur och kanske lite salsa, ler han hemlighetsfullt.