EM_Accountable_01

Accountable – Den personliga byrån

Med en nära och familjär känsla erbjuder Accountable företag i olika storlek och branscher redovisningstjänster som är anpassade efter kundens behov. Trots att de verkar som en extern konsult vill de vara ett med kunderna.
– Vi vill ha den personliga känslan och att kunderna ska känna att vi är likvärdiga med någon som jobbar inhouse. Vi arbetar alltid mycket nära våra kunder, är ständigt tillgängliga och är snabba på att återkoppla, säger Rakel.

Rakel Ekendahl har en lång erfarenhet, både av ekonomi och av olika branscher. Hon började sin bana med studier inom marknadsföring, med inriktning på fysiska möten och projektledning. Därefter fick hon en administrativ tjänst på ett servicebolag med över 100 anställda och det var också där hon kom in på ekonomispåret.


– Vi hade konsulter som tog hand om ekonomibiten, men de gick i konkurs och jag fick då förfrågan om att ta över deras arbete. Jag åtog mig det och kastades in i bokföringen med årsbokslut som första uppgift och det var där det hela började.


Rakel var kvar i tre år och läste även kurser på universitet. Därefter bar det av till en PR-byrå på vilken hon skötte ekonomin och blev senare headhuntad till en koncern innehållande tolv bolag. Där jobbade hon under tre år som redovisningschef. Under 2020 valde hon att starta Accountable och köra det som en sidoverksamhet, men hade snart så många och stora uppdrag att hon beslutade sig för att avsluta sin anställning och helt ägna sig åt sitt eget företag.
Kundanpassade ekonomilösningar

Accountable erbjuder sina kunder all typ av ekonomihantering. Från löpande bokföring till budgetering, årsbokslut och löpande rådgivning.


– Vi anpassar tjänsterna utifrån vad kunden vill ha.


Accountable jobbar främst med aktiebolag, från små till medelstora bolag på upp till 20 anställda, men kan även åta sig uppdrag från större företag och koncerner. Deras kunder finns till största del i Stockholm, men de har även kunder i andra delar av Sverige, då de inte är geografiskt begränsade.


– Våra tjänster kan lösas på distans och helt digitalt om man vill. Vi är väldigt anpassningsbara i vårt arbetssätt mot kunderna.


På grund av Rakels tidigare yrkeserfarenheter har de fått många kunder inom kreativa branscher, men även kunder inom andra segment, så som skola och fastighetsbolag. Rakel berättar att många av kunderna har kommit till Accountable när de ännu varit ganska små och att de hjälpt dem att effektivisera och optimera sin verksamhet för att växa.


– Att kunderna blir ännu större och har möjlighet att anställa någon som löser den löpande bokföringen inhouse är bara positivt i våra ögon. Då fortsätter vi finnas med dem som rådgivare och hoppar in vid perioder med högre belastning såsom exempelvis budgetering, likviditetsplanering eller årsbokslut.


Hjälpt företag under pandemin

Trots att perioden med corona har satt käppar i hjulen för många företag och branscher så har Accountable fått kunder att blomstra.


– Vi har bland annat en kund inom eventbranschen, vilket varit en mycket utsatt bransch, där vi redan tidigt tog tag i situationen genom att revidera budget för 2020, sätta upp nya mål och tydliga kostnadsbesparingspaket. Vi undersökte även vilka stödpaket från staten som de kunde använda sig av. 2020 slutade med att de växte med 130 procent och anställde 10 nya personer. Det är en häftig känsla att få vara med och påverka kundernas resa och det är det som gör det här yrket så kul.


Något som genomsyrar hela verksamheten är en familjär och personlig känsla och det är något som Rakel håller hårt på.


– Även när vi blir större vill jag behålla den känslan med kunderna, det är superviktigt. Vi kommer att rekrytera framöver och då är kompetens naturligtvis viktigt, men framförallt att man har ett brinnande hjärta för kunderna, avslutar Rakel.

Läs mer...

2021-03-04

EM_B&K Lots och Transport AB_02

Bemanningsföretag med mycket kunskap

Artikel Med lång erfarenhet av lots och transport förser B&K Lots och Transport AB företag runt om i Sverige med yrkeschaufförer. Med stor noggrannhet matchar de rätt person med rätt uppdrag och har genom åren...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
  • ACCOUNTABLE
  • Tel: 0707-73 71 76
  • Adress: Lagergrens väg 99, Tyresö
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine