Helena Axelsson är VD på företaget och driver det tillsammans med Daniel Otter och Dejan Colic. När Enterprise Magazine möter Helena är hon full av energi och vi slår oss ner för att höra hennes historia. År 2012 startade Älvsmagasinet, men långt innan det drev Helena den populära restaurangen Tre Kockar.
– När jag slog upp portarna för Tre Kockar var jag blott 22 år gammal, ensamstående mamma och fick enbart höra varningar om att inte starta eget i det läget. Men jag följde min magkänsla.
Ett par år senare blev lokalen, som idag är Älvsmagasinet ledig och Helena valde att satsa. Vid det laget hade Tre Kockar varit med om en brandolycka och Helena valde att gå vidare. Älvsmagasinet ligger vid vattnet och den salta lukten från det tidvis bräckta vattnet bidrar till harmoni. Älvsmagasinet har som mest besökare på sommaren – alltifrån stamkunder från närområdet till turister som under sommaren tågar in i Kungälv.
När som under året hyrs den fantastiska lokalen ut för bröllop, fest, kalas och dop. Helena och kollegorna skräddarsyr upplägget efter kunders önskemål och styr upp med mat, dukning, service och musik, om så önskas. Under det mörka halvåret satsar man lite extra på underhållningen inomhus.
– Nu kommer vi exempelvis att ha Melodikrysset på plats. Det blir glatt när alla kör live till programmet och vi sitter tillsammans. Jag tänker mig att hösten och vintern kommer att fyllas av små happenings på plats, säger Helena.
Sedan starten 2012 har målsättningen för Älvsmagasinet varit att erbjuda god mat med höga krav på råvarorna. För dem är det lika viktigt med god mat som bra service. Förutom den härliga lunchbuffén på vardagarna kan man besöka Älvsmagasinet på fredagseftermiddagarna, mellan 17:00-21:00, för en härlig After Work.
Med facit i hand vill Helena rekommendera alla att våga satsa på sin dröm. Allt går om man vet vad man vill och är lite kreativ.
– Det är fantastiskt att få göra det man tror på och älskar, avslutar hon.