EM_VildArk_01

Arkitektkontor med personlig känsla

Att anlita ett arkitektkontor har många fördelar. Med rätt kunskap kan man effektivisera ytorna och uppnå det slutresultat man tänkt sig. Med bred och gedigen erfarenhet hjälper Vildark Arkitektur & Projektering AB sina kunder med såväl projektering och planering som skisser och bygghandlingar.

Fredrik Jensen som är byggnadsingenjör i grunden har en gedigen erfarenhet av arkitektbranschen.  Sedan 2009 har han jobbat på åtta olika arkitektkontor med många typer av projekt.


– Det har gett mig en stor verktygslåda och bred yrkeskunskap. För några år sedan kom också chansen att starta eget, en dröm jag haft sedan länge. Under 2018 såg jag en lucka hos just arkitektkontor, att det saknades kunskaper och kompetenser som jag med min utbildning kan fylla.


För två år sedan startade han Vildark Arkitektur & Projektering AB, vilket har gått över förväntan.


– Det har varit och är jätteroligt. Byggbranschen har haft några svåra år men jag har haft fullt upp hela tiden. En del av de större arkitektkontoren börjar nu få in fler uppdrag. Många flerbostadshus som pausades för flera år sedan börjar byggas igen och beställare hör av sig.
Underkonsult till arkitektkontor 

Företagets huvudsakliga affärsidé är att förstärka olika arkitektkontor som underkonsult. Det kan till exempel gälla komplexa BIM-projekt, hjälp med detaljer eller samordning och organisering inom projekt. Vildark hjälper arkitektkontoren med allt från tidiga skisser till bygghandlingar och uppföljning.


-Genomarbetade detaljer och lösningar brinner jag extra för. Det gör stor skillnad för slutresultatet när gestaltning och funktion samspelar.


Kontoret jobbar även mot företag, föreningar och privatpersoner med idéskisser och bygglovshandlingar inför såväl nybyggnationer som ombyggnationer. Att anlita ett arkitektkontor när man ska bygga nytt eller bygga om har stora fördelar, inte minst att man kan vara säker på att slutresultatet blir som man tänkt sig.


– Du får en gestaltning som kan fylla både drömmar och behov.


Personligt arkitektkontor 

När man som kund ska välja arkitektkontor tycker Fredrik att det är viktigt att ta ett första möte för att känna av att personkemin känns rätt.


– Det viktigaste är att man får en bra kontakt med arkitekten eller ingenjören, så att man får ett förtroende för varandra.

I rollen som byggnadsingenjör inom arkitektur krävs både kreativitet och tänkande, något som Fredrik uppskattar.


– Man har mycket att ta hänsyn till, som tomten, omkringliggande byggnader, lagar och föreskrifter. Men även val av material, produkter och produktionsteknik. Det gör att man får ramar att förhålla sig till och utmaningar att lösa.Bygga med hållbarhet 

Vildarks uppdrag kan se väldigt olika ut, företaget har hjälpt till med såväl kontor, skolor och hotell som flerbostadshus och fritidshus. Vilka material och byggsystem som används beslutas i samråd mellan arkitekt och beställare och i många uppdrag som Vildark får finns hållbarhet i åtanke.


– Jag förespråkar trä till det allra mesta men ibland kanske man tjänar på att bygga i till exempel betong eller stål, om man tror att den håller längre, har andra egenskaper och kan nyttjas på annat sätt i framtiden.


Många typer av projekt 

Fredrik hämtar till stor del inspiration från vildmark och friluftsliv, dit han gärna beger sig en ledig stund, intrycken genererar nya tankar och idéer. Ett av hans drömprojekt finns naturligtvis inom detta område.


– Jag skulle vilja få skapa ett projekt där folk kommer ut i naturen, som ett vindskydd eller naturrum. Det är tydligt att fler tar sig ut i naturen, att då få skapa något som tillgängliggör och förstärker upplevelsen hade verkligen varit spännande.

Vildark har under dessa år haft många återkommande och nöjda kunder, något som Fredrik tror beror på både bred erfarenhet och personkemi.

Läs mer...

2021-05-12

EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
Em_adrenaline key_06

De skapar delaktighet och kollektiv intelligens

Artikel Adrenaline Key bidrar till att bygga kollektiv intelligens utifrån organisationens behov och varje medarbetares unika kompetens genom dialog och rätt verktyg. – För att en ledningsgrupp ska lyckas med...
  • VILDARK ARKITEKTUR & PROJEKTERING AB
  • Tel: 0791-01 01 55
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv