144075---Bong-Mai3
144075---Bong-Mai1
144075---Bong-Mai2
144075---Bong-Mai3
144075---Bong-Mai1
144075---Bong-Mai2

Asiatisk mat lagad från grunden

Med kvalitet som den viktigaste ingrediensen i maten har Bong mai Restaurang & Bar blivit ett av Gävles bästa matställen. Åtminstone om gävleborna själva får bestämma. Med både lunchbuffé och à la carte finns här något för alla som gillar kinesisk, vietnamesisk och thailändsk mat.

Den asiatiska restaurangen Bong mai på Brunnsgatan 59 i Gävle drivs av Vy Ho och hennes man Carl-Magnuz Lodin som tog över den för fem år sedan av grundaren, en vietnamesisk kvinna och man som drog igång stället i slutet av 1990-talet.
– Vi bestämde oss för att hålla samma koncept och ungefär samma mat. Dock har vi gjort en del förändringar och fräschat upp lokalen. Väggarna har målats om, toaletter renoverats och alla maskiner i köket är utbytta samt ny uteservering, berättar Carl-Magnuz Lodin.


Här serveras uteslutande asiatisk mat, men från olika länder som Vietnam, Kina och Thailand. Förutom den breda à la cartemenyn, erbjuds varje vardag en stor lunchbuffé med nio varma rätter, sushi, sallad samt kaffe och kaka, friterad banan och glass.
– Det gör att gästerna som kommer hit får en trerätters som inte är dyrare än någon annan lunch i staden. Barnen kan till och med välja pommes frites som tillbehör om de vill, förklarar Vy Ho.


Och kunderna är nöjda. Många säger att det är den bästa restaurangen i Gävle, att det är fräscht och smakar bra. Även recensionerna på internetsajten Tripadvisor vittnar om nöjda besökare. Carl-Magnuz tror att det beror på den noggrannhet som präglar alltifrån hygien och kvalitet till den trevliga personalen.
– Vår personal är trevlig och gillar sitt jobb. Det tillsammans med att vi håller en hög kvalitet på maten gör att kunderna trivs här. Maten ska inte smaka som om den kom från en asiatisk korvvagn, det är okej i just en vagn där det inte finns samma tillagningsmöjligheter, men inte på en restaurang där det finns kök och tillgång till bra råvaror, anser han och menar att de även om det blir dyrare att laga mat på det här sättet ändå tjänar på upplägget i längden tack vare det goda ryktet, Carl-Magnuz Lodin.


För alla som önskar hålla en större bjudning på temat är restaurangen även möjlig att boka. Hyran av lokalen inkluderas då i det kuvertpris som räknas ut beroende på antalet personer i sällskapet.
– Vi erbjuder även catering och kör ut lunch till olika företag som beställer av oss flera gånger i veckan. Kvaliteten och flexibiliteten gör att många fortsätter att anlita oss. Bong mai har även en mycket trevlig uteservering på sommaren!

2014-06-16
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies