EM_Cmattson-redovisning_01

Auktoriserad redovisningskonsult med skräddarsydda tjänster

Hos den auktoriserade redovisningsbyrån C Mattsson Redovisning får kunderna skräddarsydd hjälp med ekonomisk redovisning och bokföring. Samtidigt får de också kvalitativ rådgivning för deras verksamhet.

Att anlita en redovisningskonsult gör att man får mer tid över till kärnverksamheten samtidigt som man vet att siffrorna är i sin ordning. Att anlita en mindre redovisningsbyrå har också många fördelar, då man verkligen får den personliga kontakten. Det var just det som fick Christine Mattsson att starta sitt företag C Mattsson Redovisning för sju år sedan. Hon jobbade från början inom restaurang men skolade om sig för tjugo år sedan och utbildade sig till redovisningskonsult. 


– Efter att ha varit anställd i några år ville jag prova att stå på egna ben och kunna ha ett personligare och närmare samarbete med kunderna. Idag har jag mer tid för varje kund än vad jag hade när jag jobbade på en stor byrå. Det blir väldigt personligt i den här branschen och jag tror att kunden många gånger väljer konsulten efter personlighet, säger Christine. 


Fastighetsbranschen 

Christine utför löpande bokföring, bokslut och deklarationer och har kunder inom många olika branscher. En hel del inom fastighetsbranschen. 


– Jag har fått många kunder inom det området och därför har det automatiskt blivit en liten nisch. 


När en ny kund vänder sig till henne skräddarsyr hon tjänsterna utefter kundens behov. 


– Jag frågar hur de jobbar idag och hur de vill jobba framöver och väljer program utefter det, beroende på hur mycket de vill göra själva. 


Hon jobbar både med Visma och Fortnox och väljer program efter vilken kund hon jobbar med. 


– En del lämnar papper och vill att jag ska sköta allt, medan andra vill arbeta mer digitalt via till exempel Fortnox, då vi båda kan vara inloggade från var sitt håll och arbeta med olika uppgifter.


Välj en auktoriserad redovisningskonsult 

Coronapandemin har inte drabbat Christine negativt. Däremot har hon liksom många andra i samma bransch fått ställa om för att ge kunderna mer rådgivning. 


– I och med pandemin har det snarare blivit mer jobb i form av rådgivning och för att sätta sig in i nyheter och olika stöd som kommit. Det är viktigt att se till sina kunder och hur de har påverkats. 


När man som kund ska välja redovisningskonsult tycker Christine att det är viktigt att välja en som är auktoriserad. 


– Alla som är auktoriserad i branschorganisationen SRF konsulternas förbund, blir kvalitetsgranskad vart femte år och man måste också uppdatera sig inom olika områden för att få behålla sin auktorisation. Man kan som kund söka på SRF:s hemsida där alla deras auktoriserade konsulter finns registrerade. 


Christine har under de här sju åren skaffat sig en stor skara nöjda kunder, något som hon till stor del tror beror på att hon är väldigt noggrann. 


– Jag har fått höra att jag är noga med det jag gör och är mån om att det ska bli rätt och bra för kunderna. Dessutom vill jag också att de ska vara insatta i sitt eget företag och förstå sambandet mellan allting, avslutar Christine.

Läs mer...

2021-04-29

Kontakta oss
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
  • C Mattson Redovisning AB
  • Tel: 0707-69 27 96
  • Adress: St:Olofsgatan 33A, 753 30 Uppsala
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine