Dela artikel

Bakar pajer med kärlek och känsla

Quiche Companys delikatesspajer har franska anor. De bakas inte bara på högkvalitativa och färska råvaror, de bakas med kärlek och känsla. Något som tveklöst bidrar till en smakupplevelse utöver det vanliga.

Det är i köket Vällingby som ägarna Hamid Nejad, Rickard Thyr och Jonna Thyr bakar de försvinnande goda pajerna tillsammans med sina medarbetare. Här är pajbakning en konst som kräver mycket omsorg och kreativitet.
– Allting görs för hand, vi bygger lager på lager precis som en konditor bygger en tårta, berättar Rickard som är utbildad kock.
När trion väljer ut råvaror till pajerna går kvaliteten alltid först. Grundrecepten kommer från Frankrike och har funnits på den svenska marknaden i 17 år. Quiche Company köpte dem 2003 när de stod i öppningsstadiet.

I dagsläget finns inte mindre än 13 sorters pajer på menyn. Kunden kan bland annat välja mellan klassiska smakupplevelser som Västerbotten-, skaldjurs- och köttfärspaj och lite mer nydanade kyckling tandoori, mozzarella, fetaost och spenat.
– Västerbottenpajen är tveklöst mest populär, året runt, men kanske lite extra kring kräftskive- och skolavslutningssäsongerna, berättar Hamid.

Företaget levererar uteslutande till företagskunder och några av de mer kända namnen i kundkretsen är NK och restauranggrossisten Martin Olsson. Annars är det många mindre caféer, cateringfirmor och restauranger som köper pajerna. På Quiche Company tror man inte nämnvärt på marknadsföring, i varje fall inte i den klassiska formen.
– Kunderna hittar alltid oss!


2012-11-05