EM_Anettes begravning_01

Begravningsbyrå och blomsterbutik i ett

Bakom Anettes Blommor & Älghultsbegravningsbyrå, möter de varje kund med ett stort engagemang och en bred kunskap. – Blommor är viktigt i både glädje och sorg och vi finns här för våra kunder, säger Anette Lindgren.

Anette Lindgren, som har ett stort intresse för både blommor och att bemöta människor, äger både blomsterbutiken och begravningsbyrån. Det hela började med att hon och hennes svägerska öppnade blomsterbutiken år 2000.


– Vi började från noll och gick intensivkurser för att lära oss olika steg och moment. Under 2006 tog vi även över begravningsbyrån när den blev till salu. Eftersom vi båda hade jobbat inom vården och brann för att hjälpa människor så var det något som inte alls kändes främmande för oss, säger Anette.


Idag är Anette ensam delägare och har tre anställda som har kunskap av att jobba både med blommor och begravning.


Personlig begravning 

Att driva en verksamhet som denna på en liten ort tycker Anette har många fördelar, då de är bekanta med många och enklare kan föra en dialog inför en begravning.


– Det är en viktig stund och vi är måna om att hitta det personliga runt själva begravningsakten, med blommor, musik och det lilla extra som kan vara betydelsefullt runt en urna eller kista.


Inom begravningsbyrån hjälper de till under hela processen, från att dödsfallet är konstaterat till begravningen och även tiden efter är viktig.


– Vi har kontakt med dem hela vägen och hjälper dem att förbereda begravningen. Det är viktigt att ha en kontinuerlig kontakt i flera steg, då det är mycket för anhöriga att ta in och besluta om. Vi formar begravningen i olika steg och låter dem medverka på så många saker de själva vill.


I sitt yrke möter Anette och henne anställda många människor i sorg och Anette berättar att det är en viktig roll att axla.


– Det känns bra att finnas till hands för dessa människor och att man vågar möta dem i sorgen.
Uteväxter efter säsong 

I blomsterbutiken finns ett stort urval av snitt och krukväxter men även krukor och inredning. De har även uteväxter efter säsong, som under vår, höst och sommar.


I butiken utför de binderier av olika slag, från bröllop, högtider och fest till begravningar. Snittblommor är en stor favorit hos Anette och de försöker vara breda i sitt sortiment.


– Snitt blir också allt populärare men också blommor överlag, då människor lägger allt större fokus på hemmet.


Att kunna gå in i en blomsterbutik, med personal som besitter stor kunskap och säljer blommor med kvalitet, menar Anette är viktigt.


– Det är stor glädje när kunderna är tacksamma att vi finns och att vi kan serva dem med tips, råd och ett fint bemötande.


Blombud trots långa avstånd 

Anette som också drivit en butik på annan ort under en tid, har nu beslutat sig för att stänga den, för att helhjärtat satsa på verksamheten i Älghult.


– Vi kommer att bli bättre på det vi är bra på idag när vi samlar allt på ett ställe. Jag satsar på att kunna bygga ut denna lokal inom en snar framtid och skulle även vilja utöka den med ett café, då jag vill att detta ska vara som ett besöksmål och ett smultronställe.


Inom verksamheten råder många mjuka värden och Anette pratar varmt om sina anställda och att de är ett toppengäng, som hon beskriver det. Under åren har de fått många nöjda kunder, som ger beröm för både bemötande, deras kunskap och kreativitet.


– Vi får mycket beröm för våra binderier och buketter. Många är också glada att vi kör blombud inom ett brett område. Fast vi befinner oss på landet kan de få blommor levererade till dörren, avslutar Anette.


Läs mer...

2021-08-27

Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
  • ANETTES BLOMMOR
    & ÄLGHULTS BEGRAVNINGSBYRÅ
  • Tel | 0481-631 10
  • Adress | Lenhovdavägen 4, 364 95 Älghult
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine