Dela artikel

Byggprojekt med kvalitet

Bygg- och fastighetsförvaltningsföretaget Speed Age arbetar brett och ordnar såväl detaljplaner och bygglov, som projektering, byggnation och fastighetsförvaltning. Oavsett vad är kunden alltid i centrum. ”Det är trots allt kunden som ska ta del av slutresultatet”, fastslår hantverkaren Mehdi Karimi som driver företaget.

Mehdi Karimi är noga med att poängtera att det här med att sätta kunden i centrum inte främst handlar om att få goda referenser som leder till mer jobb, vilket givetvis också är en följd av en bra kommunikation och lyhördhet.
– Utan det handlar om att kunna sova gott på natten. Jag kan inte lämna ett skitjobb, det går bara inte. Det spatiala och våra omgivningar är för viktiga för det, säger han.

Mehdi har läst design samt drift- och energiteknik på Chalmers, arbetat som hantverkare och som ritare på en arkitektbyrå. De samlade erfarenheterna har han tagit med sig in i Speed Age där han bland annat ägnar sig åt att rita, driva och genomföra byggjobb.
– Jag gör allt, från A till Ö, berättar han när vi träffar honom i ett av hans projekt – en blivande restaurang som han har ritat och nu är i full färd med att realisera.
– Projektet är speciellt och kommer att ta tid, men faktum är att det kommer att vara kvalitet från början till slut, intygar Mehdi.

Han kompletterar ofta kundens önskemål med sina egna kunskaper. Ibland handlar det om att kunna addera ett tredimensionellt och tekniskt seende till det rent visuella.
– Som till exempel var vattenledningarna och elen går. Det är lätt att bara se ytan och säga att man vill ha Stockholmsvitt på väggarna. Men ibland funkar inte det, det visar sig att det behövs en kontrast, förklarar han.
Färg och form är precis lika viktiga delar i ett byggprojekt som teknik, det är en självklarhet för den designmedvetna hantverkaren som har arbetat i både Indien, Dubai och USA.
2014-02-20