EM_kom in cafe_01
EM_kom in cafe_04
EM_kom in cafe_01
EM_kom in cafe_04
3 min lästid

Café med spännande smaker

Hos Kom in Café i Getinge kan gästerna smaka bakverk utöver det vanliga. Här kan de njuta av tårtor, kakor och bakelser som bakas från grunden med lokalproducerade råvaror och många naturliga smaker.

Kom in Café har inte bara blivit en plats för de som vill njuta av goda bakverk, en latte eller en god smörgås. Det har också blivit en plats för människor att mötas på. 


– Jag ville skapa en plats där människor kan mötas. Vi har många familjer men också äldre kunder, som ofta sitter hemma själva och fikar. Här är det inte på samma sätt som i Tyskland och Spanien, så jag ville föra den traditionen hit och sammanföra människor, säger Elwira Steiner som äger och driver caféet sedan två år tillbaka. 


Elwira som både bott i Spanien och Tyskland  och alltid haft en passion för att baka, beslutade sig för att starta Kom in café när hon bosatte sig i Sverige. 


– Jag började baka redan som trettonåring och något som startade som en hobby växte sig allt större med åren. Hemma bakade jag alltid  åt vänner och familj. När jag kom till Sverige från Spanien kände jag att det saknades ett bra café i Getinge, så jag valde att göra slag i saken. Det här är verkligen en dröm för mig, att få baka och testa olika saker samtidigt som jag ger människor en plats att mötas på. 




Lokalproducerade och ekologiska råvaror 

På caféet är allt dagsfärskt och Elwira som bakar allt från grunden använder så långt det är möjligt lokalproducerade råvaror. 


– Jag älskar att använda lokalproducerat och jag tror kunderna tycker att det är kul att de vet var produkterna kommer ifrån. 


Här finns också många bakverk med en tvist och sådant som man inte ser på många andra caféer, vilket gör att gästerna i stort sett alltid kan testa något nytt och få en ny smakupplevelse. 


– Vi har något nytt varje dag och har inte typiska, svenska bakverk. Det är väldigt traditionellt i Sverige men jag vill visa människor ett nytt sätt att fika på.


I sina bakverk försöker Elwira ta fram smaker av de hon använder, som till exempel frukt och bär samtidigt som hon också skär ner på sockret.  


– Jag försöker hålla det så hälsosamt och ekologiskt som det bara går. 




Gör tårtor på beställning 

Till Kom in Café kommer också många människor för att köpa med sig tårtor som Elwira gör på beställning. 


– Jag bakar alltid efter mina egna recept, även om kunderna kan bestämma smak och dekoration. Till exempel gör jag inte tårtorna så tunga och söta med mycket grädde, utan använder mig till exempel av färskost. När kunderna testar ett bakverk eller en tårta här blir de ofta glatt överraskade och får en aha-upplevelse. 


Eftersom Elwira värnar om att hennes café ska bli en plats för möten och umgänge, arrangerar hon träffar för de äldre varje vecka och har även event vissa kvällar. 


Idag jobbar Elwira själv på caféet men hoppas att verksamheten kan växa i framtiden, med en ännu större kundkrets.


– Jag hoppas att mina bakverk blir mer och mer berömda. För det de får här kan de inte få någon annanstans. Jag har också en vision om att starta luncher, med mycket vegetariskt och med råvaror från lokala producenter, avslutar Elwira. 



2021-10-18
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies