My Post(22)204095_03

Cateringfirma för alla tillfällen

Med en stor passion för både människor och mat förser Hanna´s Kök Gränna AB sina gäster med såväl härliga fikastunder, läckra lunch- och middagsrätter som catering för livets alla tillfällen.

I ett vackert läge i Gränna med utsikt över Visingsö ligger Hanna´s Kök beläget. Sommartid söker sig både ortsbor och förbipasserande turister till caféet och restaurangen som nyligen slog upp sina dörrar för första gången. Här kan de slå sig ner i en rofylld miljö, njuta av utsikten samtidigt som de kan äta en god lunch eller fika. Det prisbelönta företaget som i år fick mottaga Amalia Eriksson- priset bedriver också catering. De åker då ut till sina kunder i Nässjö, Jönköping, Tranås och Mjölby, vid såväl festliga tillfällen som bröllop och dop, men även begravningar.


Hanna Sundqvist som äger Hanna´s Kök Gränna har verkligen en passion för den verksamhet hon driver.

 – Jag har alltid älskat att laga mat. Mat är sådan passion och det mår jag bra av. Jag älskar människor och att serva dem.

Catering vid bröllop är en av de största delarna i företaget, då de kan ordna en helhetslösning med matlagning, porslin och personal. Just bröllop är också något som Hanna brinner lite extra för.

– De stora cateringuppdragen vid bröllop är verkligen roliga, man får träffa brudparen och vara med från början. Kunderna ringer mig om en förfrågan och jag är alltid snabb på att återkoppla. Därefter ses vi på ett första möte, så att jag kan få reda på deras önskemål.
Hanna jobbar själv i företaget men har under vissa cateringuppdrag hjälp av sin man. Inför bröllop eller andra cateringuppdrag hyr hon in serveringspersonal, så att hon själv kan fokusera på matlagningen och alla andra förberedelser som behöver utföras.

Inför nästa år väntar många bröllop och hon planerar därför att anställa en kock.

 – Jag vill vara med men behöver lite avlastning med matlagningen. Blir det mycket beställningar under höst och vinter, så tar jag in någon innan dess.

Sommartid är det mycket som ska hinnas med då säsongen är intensiv, för att sedan minska något under höst och vinter men Hanna hoppas att hon kan hålla igång företaget året om genom cateringuppdragen.


Under sommaren händer det också att gäster abonnerar lokalen som har drygt 20 platser, för födelsedagsfester eller liknande.

 – Det är deras fest men de får en personlig kock, förklarar Hanna.

Caféet och restaurangen som har fullständiga rättigheter har under sommaren haft grillkvällar med trubadur, något som visade sig vara ett vinnande koncept.

– Det har varit fullsatt och vi har till och med fått sätta in extra platser. Det har verkligen varit jättetrevliga kvällar.
Hanna som lagat mat i hela sitt liv får ofta beröm för sin matlagning.

 – Jag är adopterad från Sri Lanka och älskar sådan mat. Jag tycker om kryddor och får ofta beröm för att maten smakar bra.

Hanna har både många besökande gäster sommartid och även många cateringkunder. Många söker sig till caféet eller beställer catering på rekommendation från andra.

 – Det börjar sprida sig och går från mun till mun, vilket är väldigt positivt. Jag känner att folk har hittat mig. På Google har många lämnat recensioner och jag har en av Grännas bästa rating. Det är viktigt att se varje person och jag pratar gärna med gästerna. Därför är det också svårt att lämna till någon annan, då det är jag som är Hanna´s Kök.

Läs mer...

2020-10-01

Webbplats
EM_Esn Sverige_01

Kvalitativa elinstallationer i Stockholm

Artikel Med stor noggrannhet utför Esn Sverige AB elinstallationer åt både privatpersoner och företag. Trots sin korta tid på marknaden har företaget blivit en omtyckt aktör med ett brett spann av kunder.
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  • HANNA´S KÖK GRÄNNA AB
  • Tel | 0703-30 17 70
  • Ödesögsvägen 36, 563 32 Gränna
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine