EM_olsa¨ngs potatis_05

Charmig gårdsbutik med stort sortiment

I naturskön och lantlig miljö ligger Olsängs Potatis. Ett företag med gamla anor som med åren har utvecklats och idag rymmer alltifrån närodlade växter och grönsaker till ett stort sortiment av sten.


Det anrika företaget Olsängs Potatis har en lång historia bakom sig då det startade redan på 1940-talet och drivs idag av tredje generationen. Det var de nuvarande ägarna och bröderna Per-Olof och Sven Olssons farfar som startade företaget med att sälja potatis på torget i Karlskrona.


Bröderna tog över verksamheten 1998 efter sin pappa och med åren har företaget minst sagt breddats och vuxit.

Olsängs Potatis består idag av en gårdsbutik, beläget i en naturskön miljö, dit långväga kunder kommer för att handla potatis. Här har man hela tiden värnat om sina kunder och att alltid leverera med kvalitet, vilket också har gjort att de skapat sig en stor kundkrets, med många återkommande kunder.


– Det här har hela tiden drivits av entreprenörer som brunnit för vad de gjort, jobbat hårt och skapat ett varumärke som gjort sig känt i närområdet, säger Henrik som jobbar som administratör inom företaget.
Närodlade livsmedel 

Olsängs Potatis köper in potatis från odlare, mestadels från Skåne som är känd för att ha bra jord för just potatisodling. Många av odlarna har också en gedigen historia, då flera av dem odlar potatis i tredje generationen. Här säljs bland annat också grönsaker och blommor efter säsong. Även glass och ägg samt polkagrisar från Gränna.


– Allt är närodlat då vi hämtar det från olika ställen i närområdet.


Det är inte bara Olsängs Potatis som gör besöket värt att åka till. Åker man kustvägen är resan i sig en upplevelse, då omgivningarna är fantastiskt vackra. Det är också många, lokala företag längs denna sträcka som arrangerar olika evenemang tillsammans.


– Bland annat har vi en Vårmarknad tillsammans med alla företagare som finns längs kustvägen. 

Stort utbud av sten 

Under vår och sommar säljer gårdsbutiken också jord och gödning från Emmaljungas sortiment.


– De har stor kvalitet i sina produkter och dessutom ligger det i närheten av odlarna där vi hämtar potatis, vilket gör det bra ur miljösynpunkt.


En annan stor utveckling som skett under åren är stenförsäljningen som de började med under 2005. Stenen levereras från Våxtorp Betong varifrån de får leveranser flera gånger i veckan.


– Vi har mycket sten hemma, både dekorsten och vanlig sten som kunderna kan titta på men skulle de efterfråga något som vi inte har försöker vi alltid ta hem det.


Stenen köps och används till alltifrån stengångar och uppfarter till murar och som kantsten i rabatter. Henrik berättar att de ser potential i kunna utveckla försäljningen av sten ännu mer i framtiden.


– Vi tittar på lösningar för att kunna presentera stenen i miljö, så att kunderna kan se hur resultatet blir.


Hos företaget kan kunderna inte bara hitta ett brett sortiment av sten, här får de också råd och expertis.


– Per-Olof har väldigt stor kunskap om just sten och om en kund talar om vad de vill göra kan han förklarar hur de ska göra, från start till mål.


Det är inte bara privatpersoner som köper sin sten, utan även entreprenader.


– Det är många stenläggare som beställer sten från oss och där har vi också skapat många goda relationer.


På Olsängs Potatis råder en härlig stämning och en genuint lantlig anda. Här står kvalitet och en personlig känsla alltid högst upp.


– Här är det sådan service att även om vi inte har öppet, så är det möjligt att handla. Ägarna bor nära, så servicen är bara ett telefonsamtal bort, avslutar Henrik.Läs mer...

2021-06-30

Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
  • OLSÄNGS POTATIS
  • Tel | 0455-36 80 23 Tel | 0708-52 37 26
  • Adress | Olsängsvägen 11, 373 78 Fågelmara
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine