204093_02

De erbjuder Sveriges mest hållbara möten

Startskottet för nya samarbeten. Mötesportalen för drivande entreprenörer. Samlingsplatsen för nytänkande kreatörer.

Redan utanför byggnaden kan man ana den exklusiva glans och stilrenhet som elegant förgyller omgivningen.  Loggan och namnet är något av det mest exklusiva och snyggaste jag har bevittnat på lång tid. Nyfiket går jag ombord i det nyöppnade Bahnhof Cowork.


Lokalerna är på andra våningen i Skövde stationsbyggnad och exklusiviteten, hemtrevnaden finns där i varje detalj och med skön heltäckningsmatta i loungemiljö. De har dessutom lyckats med fenomenet att skapa trivsel och harmonisk lyx även i allmänna konferensrummet. Något de säkert är ensamma om i vår globala yta av designglömda och luftkonditioneringsbefriade samlingsrum.
Bakom detta varumärke står Philip Malek och Anton Samuelsson. Båda tidigare framgångsrika entreprenörer. De reste båda mycket i sina respektive tidigare arbeten och de tyckte det skulle vara bra med ett kontor på hemmaplan. Då de båda har familj ville de ha ett närliggande kontor att gå till.


Grundidén föddes således efter eget behov och de började planera och arbeta fram konceptet för Bahnhof Cowork. Efter endast 6 månader från att idén föddes öppnade de portarna för ett helt nytt koncept som är genomtänkt in i minsta atom.

-Bahnhof Cowork är en samlingsplats att klustra likasinnade, säger Anton


Målsättningen med Bahnhof är att alla skall erbjudas möjligheten till medlemskap och det skall dessutom vara enkelt där du inte blir låst i besvärliga avtal. Varje månad har de en AW samt frukostmöte en gång i veckan. Allt för att knyta kontakter och öka samspelet mellan dagens företagare. Bahnhof Cowork är med andra ord ett oberoende hus där du har expertis från alla områden.
Att de dessutom har valt en stationsbyggnad är ingen tillfällighet. Vi drivs idag mot ett miljötänk som tvingar oss till att åka mer kommunalt. Att kunna gå av tåget från exempelvis Stockholm och samtidigt vara direkt på plats är onekligen en hållbar framtid för oss alla.


Att herrarna har planer på att öppna fler Bahnhoflokaler runt om i vårt land på väl utvalda tågstationer är nog en självklarhet.


Frågan är väl snarare inom vilken framtid det blir. Fast å andra sidan känns det som de likt svarta pantrar i Amazonas regnskogar väntar ut erfarenheten av sitt första nypräglade imperium för att sedan tyst, snabbt och effektivt erövra resterande möjliga marker i Sverige...innan det gränsöverskridande forcerandet ut i Europa bär av, som på räls.

Läs mer...

2020-09-22

Webbplats
EM_Lo¨vsta stuteri_02

Uppfödning av travhästar på Lövsta Stuteri

Artikel Med ett noga urval av de bästa hingstarna men också ston och en kvalitativ seminverksamhet föds framtidens stjärnor inom travsporten.
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
  • BAHNHOF COWORK
  • Tel | 0736-97 77 36
  • Stationsgatan 7-9, 541 30 Skövde
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine