Dela artikel

Den matnyttiga samlingspunkten

ICA Nära i Skarpnäck står inför spännande förändringar där ägaren investerar för att skapa en trivsam butik med ett välsorterat utbud.

För två år sedan tog ICA-handlaren Jonas Blanck över den lokala matbutiken i Skarpnäck. Han har lång erfarenhet från butiksarbete och säger sig i princip vara uppväxt i sin fars ICA-butik, där han som tolvåring arbetade med att riva kartonger på lagret. Sedan dess har Jonas hunnit med att spela hockey på elitnivå och studera ekonomi i Lund. Nu siktar han på att höja matutbudet till en helt ny nivå.

   – Närbutiken har stor potential. Jag vill skapa en luftigare butik och bygga ut kassorna för att minska på köbildningen. Dessutom kommer jag att investera i den allra senaste tekniken.


Jonas ser butiken som en viktig servicepunkt i Skarpnäck och har som vision att kunna erbjuda kunderna allt de behöver i vardagen. Här finns postombud, bankomat och dagsfärska råvaror. Varje dag får butiken leveranser av färskvaror och av kolonialvaror. Frysvaror levereras ett par gånger i veckan.

   I dag har butiken öppet mellan kl 8–22, men Jonas planerar att öppna den redan klockan sju på morgonen i framtiden. Tanken är att butiken ska börja erbjuda kunderna olika frukostalternativ.

ICA Näras personal är engagerad och kunnig. De flesta har arbetat länge i butiken och får löpande vidareutbildning inom butiksledning, drift, säkerhet, datasystem och posthantering.

   – Man kan aldrig överutbilda sig, ny kunskap gör att vi växer som människor.


ICA Nära i Skarpnäck vill vara förstahandsvalet för kunderna, som sparar tid om de slipper att åka iväg till storhandeln, och Jonas, som själv är med i företagarföreningen, berättar att butiken även engagerar sig i det lokala föreningslivet.

   – Vi är här för att stanna!

 

2014-11-02