Dela artikel

Ekologisk catering med kvalitet

Sedan starten för 14 år sedan har ekologisk och närproducerad mat varit en röd tråd hos Fågelängens Catering. Att all mat dessutom är lagad från grunden gör både cateringkunder och studenter i lunchrestaurangen vid universitetet nöjda.

– Vid vår restaurang äter främst studerande och forskare vid Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan, men den är även öppen för allmänheten. Maten är uppskattad eftersom vi till skillnad från många andra liknande restauranger aldrig använder oss av halvfabrikat, säger Klas Skoglund, delägare i Fågelängens Catering AB.
Profilen är ekologisk och närproducerad mat med bland annat svenskt kött och rättvisemärkt kaffe. Så har det varit sedan starten i det köksinredda garaget på Ekerö 1999. Men trots att grundidén är kvar har mycket hänt genom åren. I dag ligger verksamhetens bas i Roslagstull, där tio heltidsanställda arbetar med att leverera prisvärd mat av hög kvalitet.
– Det är viktigt för oss att kvalitet genomsyrar hela verksamheten. Vi vill ha en dialog med kunderna om deras önskemål samtidigt som vi som leverantörer har ett ansvar gentemot dem att leverera en produkt vi står för. Jag tror att våra kunder därför känner sig trygga med att anlita oss och litar på våra kunskaper, menar han.

Beställningarna är alltifrån företagsevent till bröllop. På försommaren är det ofta fullt upp vid skolavslutningar, medan det under hösten är kickoffer som dominerar. Som ett komplement till det har företaget även infört eventet kickout.
– Det är ofta under försommaren som folk har mer tid och behöver komma ut. Vår långa erfarenhet i branschen har gjort att vi vet vad som krävs för olika typer av event, hur vi arbetar fram en bra produkt och vilka begränsningar som finns beroende på var det hålls. Mycket handlar om logistik för att nå ett bra resultat.

2013-08-28