Dela artikel

''En Bobcat blir aldrig trött''

HF Service AB är företaget som verkligen kan Bobcats. Sedan slutet på 80-talet hyr företaget ut och servar olika typer av grävmaskiner. Den väldiga maskinparken är minst sagt imponerande.

1987 drog Mats Högberg igång HF Service AB, som han sedan 1995 driver tillsammans med Stig Lindberg. Företaget är ledande inom branschen i Sverige och tar emot alla som behöver hjälp med Bobcats. Dessa kraftfulla maskiner används vid rivningar, byggarbetsplatser, trädgårdsanläggningar och för annat bruk. De är perfekta för stora projekt som kräver mer än ren muskelstyrka. Fördelen med Bobcats är nämligen att de även kan manövreras på mindre ytor.
   – De är lätthanterliga eftersom de väger mellan 1 500–3 000 kilogram, säger Lindberg.

Vid rivningsarbeten kan Bobcats även transporteras i bygghissar, vilket gör de extra användarvänliga. Dessa små och effektiva maskiner klarar av att prestera otroligt tunga arbeten, de klarar av att lyfta mellan 6–700 kilo om gången.
   – En Bobcat blir aldrig trött.

När HF Service AB började hyra ut grävmaskiner hade företaget en maskinpark på sju maskiner, i dag har man betydligt fler.
   – Ett tag var vi uppe i 60 maskiner, men vi sålde omkring tio stycken.

I dag består sortimentet till största delen av Bobcats, hjullastare och grävare. De allra flesta hyrkunderna kommer från rivnings- och byggbranschen.
   – Det är främst rivnings-, bygg- och trädgårdsbranschen som efterfrågar våra grävmaskiner.

Företagets bas ligger i Järfälla och de allra flesta kunderna kommer från Stockholmsområdet. Men även göteborgare och umeåbor har hört av sig.
   – Vi har inga gränser gällande uthyrningen. Man bör däremot komma ihåg att vi enbart levererar maskinerna inom huvudstadsområdet. Övriga får hämta maskinerna själva.

Förutom service- och uthyrningsdelen ägnar sig HF Service AB även åt fastighetsuthyrning.
   – Jag köpte marken för tjugo år sedan. Just nu är det större och medelstora företag som hyr in sig här, säger grundaren Mats Högberg.

2014-10-31