Dela artikel

En personligare tandvård

I mitten av 2017 tog den erfarne tandläkaren Daniel Jordö över Klippan Dental. Med sig tog han sina trogna patienter, behöll befintliga på Klippan och välkomnar nya.

När tandläkaren som drev det tidigare Oral Design skulle gå i pension erbjöd han Daniel Jordö att köpa kliniken. När bytet väl ägde rum satte Daniel stod vikt vid kontinuiteten med de anställda. Den personliga kopplingen mellan oss på kliniken och patienterna är ytterst viktig, säger han.


– Jag kommer in som ny och ska träffa patienter för första gången, men i och med att patienterna känner personalen blir det en trygghet för dem, tillägger Daniel.


Utöver klinikens befintliga patienter tog Daniel med sig sina tidigare och nya tillkommer oftast genom rekommendationer. Fördelarna med att gå till en privat klinik är många. Dels är väntetiderna kortare och vid akuta besvär tar Daniel emot sina patienter så fort som möjligt. Den främsta fördelen anser Daniel vara den personliga kontakten och att man på Klippan Dental alltid träffar samma personal.


– På så sätt känner patienterna ett större förtroende. När man väl hittat en tandläkare man trivs med vill man helst inte byta, säger han.


Han är väl medveten om att många lider av tandläkarskräck - att det ska göra ont eller bristen på kontroll över vad som händer. Vid sådana tillfällen försöker Daniel vara så pedagogisk som möjligt och besvara alla frågor som patienten i fråga eventuellt har. Men, förtydligar han, vissa vill inte alls veta vad det är som händer och då får man känna av patienten och bemöta hans eller hennes rädsla utifrån det.

2018-02-15