”Näring på sked” fick sin start i Ungern för femton år sedan och har idag spridit sig till ett 40-tal länder och finns på flera orter i Sverige.
För tre år sedan började Susanne Olsson i Trosa med denna näring och det hjälpte henne så pass mycket att hon startade ”Susanne Olsson Näring” året därpå. Idag föreläser hon för människor om hur dem enkelt kan äta högvärdig näring. Susanne själv har varit långtidssjuk och mycket känslig för en mängd olika livsmedel, krämer, bekämpningsmedel, dofter och så vidare.
– Sedan jag var barn har jag fått antibiotika och andra läkemedel på grund av olika besvärliga tillstånd som jag haft från och till under min uppväxt, men jag fick aldrig något som byggde upp mina näringsdepåer. För mig var ”Näring på sked” starten på min förbättring. Det var då näringen började fyllas på i min kropp och energin kom tillbaka.
Susanne berättar att det är ett otroligt enkelt sätt att få i sig det kroppen behöver varje dag, utan att det innebär någon förändring i vardagen.
– Med ”näring på sked” ryms lösningen bokstavligt talat just på en 6 grams sked och den koncentrerade gelen som man förtär innehåller den näring som motsvarar mängden av 1,5 kilo solmognade, kallpressade frukter, bär och grönsaker.
Även om metoden och sättet att inta näringen är helt unik, rekommenderar Susanne att man ska kontakta någon kunnig terapeut för att få förståelse för bästa start.
– Det handlar inte om att plocka en burk från hyllan och börja äta. Varje individ är unik och utifrån dennes behov bestämmer man vilken sorts näringsgelé man kan starta med.
”Näring på sked” fungerar som tillägg till din mat och intas varje dag. Näringen kommer från olika sorters solmogna och kallpressade frukter, grönsaker och bär som handplockas i Italien, Ungern, Tyskland och Frankrike.
Därefter fraktas de till fabriken i Ungern där de rensas från skal, kärnor och frön och separeras för att bli slutprodukter.
– Varje produkt är framställd med extrem noggrannhet och det forskas på dem i flera år innan de släpps på marknaden. Alla råvaror undersöks regelbundet via europeiska ackrediterade laboratorier och är fria från både konserveringsmedel, tungmetaller och bekämpningsmedel.
Susanne förklarar att det finns en stor skillnad på den koncentrerade gelen och färska frukter och grönsaker som finns i våra matbutiker.
– En frukt utvecklar som mest med näring de sista tio dagarna av sin mognad, en solmogen frukt är därför svårt att få tillgång till i Sverige, den skulle hinna mögla innan den kom fram.
Det finns flera olika sorters näringsgelé, med olika blandningar i synergieffekt, där dess ingredienser tillgodoser olika behov i kroppen. Har man till exempel problem med mage eller tarm finns en näringsgelé med koncentrat från i huvudsak grönsaker, som är rik på de ämnen som är väldigt stärkande för dessa områden.
Susanne berättar att det är lätt att tro att vi äter näringsrik mat till vardags.
– Olika tillstånd i våra kroppar kan göra det svårt att ta upp näring från vår mat som dessutom är mindre näringsrik idag. Därför är ”Näring på sked” som lätt tas upp i kroppen viktigare än någonsin, avslutar Susanne.