133132.Hemmagastronomi

Ett måste för finsmakaren

Vi blir alltmer matlagningsintresserade och med intresset kommer frågorna. Hur gör man egentligen den godaste såsen och vilket är det bästa sättet att ta tillvara på råvaror? Kockarna på Hemmagastronomi guidar dig mer än gärna i köket under en kväll och ger dig kunskaper som gör matlagningskonsten både roligare och bättre.


Simon Laiti, som driver Hemmagastronomi, har tidigare drivit krog i Övertorneå. Krogens öppna kök fick alltid gästerna att stanna till och Simon märkte ganska omgående att de hade tusen frågor kring matlagning. Tankarna på en matstudio började gro där gästerna kunde laga en meny tillsammans med kockar och samtidigt ta del av kunskaper, tricks och knep. År 2008 blev det realitet.

Hemmagastronomi, som i dag består av fyra kockar, vänder sig till alla med ett genuint matlagningsintresse. Menyn skulle kunna etiketteras som fine dining, sådant som du vill bjuda vännerna på en lördagskväll. Här finns flera olika kurser att frossa bland – öppna kurser med olika teman som säsong och matkulturer. Hummerpremiär, fisk och skaldjur, vilt och bär, italienskt och franskt är bara några smakprov ur kursutbudet. Matlagningen utgår alltid från säsongens utbud på råvaror.
– Det är då råvarorna är som bäst, smakar som bäst och är billigast att köpa, säger Simon som många känner till från TV 24 Norrbottens inspirerande matlagningsprogram ”I Simons panna”.

Uppskattar man matlagning har man förmodligen också en förkärlek för produkter med det där lilla extra. Produkter gjorda med omsorg och kärlek. Då är ett besök i Hemmagastronomis butik att rekommendera. Här kan finsmakaren ta del av delikatesser som inte går att hitta i dagligvaruhandeln, produkter som gjorda för att sätta guldkant på tillvaron.
– Det fattades här, men nu kan folk ta del av allt underbart som finns. Fina råvaror både från Sverige och övriga Europa. Produkterna är alltid från producenter som satsar på småskaligt. Det kan handla om en god lufttorkad skinka, en god ren- eller björnprodukt.

2013-06-10
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies